Guvern: Un nou penitenciar de 1.000 de locuri va fi construit în Prahova

135
1
Guvern: Un nou penitenciar de 1.000 de locuri va fi construit în Prahova - prisonerjail-1504184349.jpg
Guvernul Romaniei a aprobat achizitionarea, de catre Ministerul Justitiei, a unui studiu de fezabilitate destinat construirii unui penitenciar de 1.000 de locuri de cazare in comuna Berceni din judetul Prahova.

Potrivit comunicatului Guvernului, realizarea noului penitenciar a fost decisa de Guvern printr-un memorandum aprobat in 2016, transmite hotnews.ro.

In prezent, la nivelul Administratiei Nationale a Penitenciarelor se inregistreaza un deficit de 7.408 de locuri de cazare, existand 26.529 detinuti pe 19.108 locuri.

Curtea Europeana a Drepturilor Omului a pronuntat la data de 25 aprilie 2017, hotararea-pilot in cauza Rezmives si altii impotriva Romaniei (nr. 61467/12, 39516/13, 48231/13 si 68191/13) in ceea ce priveste conditiile de detentie din inchisorile si centrele de retinere si arest preventiv din Romania, hotarare care a devenit definitiva.

Curtea a solicitat statului roman ca, in termen de 6 luni de la data ramanerii definitive a hotararii, sa prezinte, in cooperare cu Comitetul de Ministri ai Consiliului Europei, un calendar pentru punerea in aplicare a masurilor care sa solutioneze problema supra-aglomerarii si imbunatatirea conditiilor de detentie.

Totodata, in vederea respectarii recomandarilor Comitetului European pentru Prevenirea Torturii si ale dispozitiilor Ordinului ministrului Justitiei nr. 433/2010 pentru aprobarea normelor minime obligatorii privind conditiile de cazare a persoanelor private de libertate, este necesara asigurarea unei suprafete aferenta unei persoane private de libertate pentru cazarea in comun de 4 mp.

Comentează știrea

JJJ
1 septembrie 2017
Dați-le de muncă !

Liberi dar puși la muncă în folosul comunității, de ce închiși, să fie învățați trândavi și leneși, în loc să fie folosiți prin antren / muncă la a face treburi folositoare oamenilor !? Îi trimiți închiși pe banii noștri / tuturor, ca acolo să învețe alte trăznăi, când or ieși din penitenciar să facă și mai multe rele, în loc să micșorați numărul locurilor de detenție, voi le măriți numărul, cobiți, sunteți dornici de : rele, răutate, ură, dușmănie, vrajbă, dispreț..... , ura atrage ură, răutatea atrage răutate....! Voi în loc să puneți stavilă răului și răutății, mai mult o : întăriți, accentuați, sporiți, provocați, ca să aveți ce face și a spori averile ! Curmați răul din societatea românească, ce fel de creștini ortodocși sunteți, sunteți doar cu numele, că în străfundul sufletului vostru sunteți mai rău ca ateii ?!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.374 secunde