Gigi Chiru îi cere lui Mazăre să-l demită pe Rachieru de la RADET

729
Gigi Chiru îi cere lui Mazăre să-l demită pe Rachieru de la RADET - gigichiru21309702363-1333056713.jpg
Așa cum a declarat zilele trecute, Christian Gigi Chiru a depus, în cursul zilei de ieri, la Primăria Constanța, în atenția primarului Radu Mazăre, cererea de demitere din funcție a managerului RADET, Ilie Rachieru. Această solicitare vine ca urmare a hotărârii luate de "Consiliul Constănțenilor" în ședința de sâmbătă.
Documentul prin care se cere demiterea de urgență a managerului RADET are la bază două motive. Potrivit lui Chiru, primul dintre ele vizează faptul că Rachieru este condamnat la doi ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată. Cel de-al doilea motiv ar fi legat de faptul că Rachieru dă dovadă de management defectuos, ceea ce a dus la înregistrarea unor datorii de 220,447 milioane lei, datorii care pot genera întreruperea furnizării agentului termic și falimentarea regiei.
"Această companie falimentară administrată neperformant a produs o pagubă atât în bugetul local, cât și în buzunarele constănțenilor. Prin urmare, managementul defectuos al acestei instituții care se află în subordinea dumneavoastră directă a dus la facturi uriașe pe care constănțenii le suportă cu greu. Considerăm că menținerea în funcție a actualului manager al RADET, Ilie Rachieru, înseamnă nepăsare față de constănțeni, promovarea intereselor de grup și de familie și iresponsabilitate în actul administrativ", se spune în petiția adresată, ieri, lui Mazăre.
Totodată, în plângere i se mai atrage atenția primarului că locuitorii din Constanța plătesc pentru anumite experimente manageriale.
"Constănțenii nu trebuie sa plătească pentru experimentele dumneavoastră manageriale și nici pentru pierderile uriașe pe care RADET le înregistrează, în cuantum de peste 30 milioane de euro.
Așteptăm să ne comunicați decizia în termen de 30 de zile, conform Ordonanței Nr. 27 din 30 ianuarie 2002 privind reglementarea activității de soluționare a petițiilor, aprobată prin legea 233/2002 art. 8 conform căreia (1) Autoritățile și instituțiile publice sesizate au obligația să comunice petiționarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petiției, răspunsul, indiferent dacă soluția este favorabilă sau nefavorabilă", se mai spune în petiția adresată lui Mazăre.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1565 secunde