Gherasim (PDL): Decizia CCR nu rezolvă problema de fond a câinilor fără stăpân

391

Articole de la același autor

Secretarul general al PDL București, Vasile Gherasim, a declarat astăzi, într-o intervenție televizată, că decizia Curții Constituționale privind legea câinilor fără stăpân nu rezolvă problema de fond, anume siguranța cetățenilor.

"Eu sunt convins că această decizie a fost luată în baza unor legi, pentru că nu cred că CC poate să decidă altfel. Ca atare, nu avem cum să comentăm o decizie a Curții Constituționale, dar totuși eu vreau să văd temeiurile deciziei, motivația Curții. Eu am încredere în decizia CC, dar problema rămâne nerezolvată. Problema de fond rămâne nerezolvată. Întrebați câți oameni sunt mușcați zilnic, vă spun eu, peste 300 în Municipiul București. Sterilizarea câinilor nu înseamnă altceva decât o prelungire a acestei situații. Eutanasierea era o variantă clinică care trebuia aplicată de autorități. Dacă întrebați toți primarii orașelor mari din țară, veți avea o atitudine care contestă această decizie a CC, asta e părerea mea", a declarat Gherasim, fost primar al sectorului 1 din Capitală în 2000-2004.

Întrebat care este soluția în urma deciziei Curții Constituționale, Gherasim a spus că primarilor trebuie să li se oferă o pârghie pentru rezolvarea problemei.

"Soluția cea mai bună este ca Parlamentul să asigure un instrument pentru autoritățile locale să rezolve o problemă de sănătate publică, pentru că, și am spus-o de mai multe ori, această problemă nu este o problemă a câinilor fără stăpân, este una de sănătate publică. La ora actuală nu mai putem vorbi de eutanasiere, în baza deciziei Curții Constituționale. Trebuie să vorbim acum despre elaborarea unui alt act normativ care să rezolve problema de sănătate publică", a declarat secretarul PDL București. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4473 secunde