Gheorghe Frigioi, început de drum într-un nou mandat. Ce proiecte și investiții are pentru Crucea

826
Gheorghe Frigioi, început de drum într-un nou mandat. Ce proiecte și investiții are pentru Crucea - crucea-1467040071.jpg
Consiliul Local și primarul Gheorghe Frigioi au fost, oficial, învestiți pentru un nou mandat în fruntea comunei Crucea. Deși se află la al cincilea descălecat, Frigioi spune că pleacă la drum cu aceleași emoții și entuziasm. Răspunderea este la fel de mare, așteptările cetățenilor au crescut de la mandat la mandat. 


"Plecăm la un nou drum cu aceleași gânduri: să reușim să facem tot ce este necesar pentru comunitate, să răspundem tuturor așteptărilor, să reușim să ne implementăm toate proiectele cu succes. Ne dorim să avem o administrație care să funcționeze corect și în interesul oamenilor, fiindcă doar așa putem evolua, doar așa putem performa în Educație, Sănătate, Cultură etc.", ne-a declarat Gheorghe Frigioi.


Primarul mărturisește că, pentru noul mandat, își dorește în primul rând să finalizeze ceea ce a început în mandatul trecut, referindu-se la două proiecte cu fonduri europene: extinderea liceului din Crucea și asfaltarea drumurilor din Gălbiori și Băltăgești. 
La capitolul educație, a fost aprobat încă de anul trecut un proiect pe fonduri europene depus în urmă cu cinci ani pentru modernizarea Liceului Tehnologic Crucea.


"Am reușit să obținem finanțare pentru construirea unei extinderi a actualei clădiri a liceului cu încă patru săli, ceea ce va conduce la o mai bună desfășurare a orelor de curs. Până atunci, însă, noi realizăm în mod constant reparații și igienizări pentru ca activitatea și condițiile de studiu pentru elevi să fie cât mai bune", a mai afirmat primarul Gheorghe Frigioiu. 


În Liceul Tehnologic Crucea învață 520 de elevi de pe raza comunei Crucea, respectiv localitățile Crucea, Gălbiori, Băltăgești, Stupina, Crișan, Siriu, pe trei cicluri de învățământ: primar, gimnazial, liceal - Filiera tehnologică - profilul Resurse naturale și protecția mediului.


Prin inaugurarea viitoarei construcții, elevii vor beneficia de laboratoare separate pentru informatică, tehnologie agricolă și fizică, chimie, biologie.


Un alt proiect pentru care se așteaptă finanțarea pe fonduri europene se referă la asfaltarea mai multor drumuri din satele Gălbiori și Băltăgești. "Este vorba de un proiect integrat. S-a făcut evaluarea, sperăm să obținem finanțarea pentru acest proiect", a mai declarat Gheorghe Frigioi.


Astfel, la Gălbiori ar urma să fie asfaltate străzile Morii, Școlii, Eternității, Vadului, Plopilor, Bucovinei, Văii, Zorile, Garofiței, Socului, Orizontului, Tineretului și Cazanului, iar la Băltăgești, străzile Câmpului, Ciobanului, Busuiocului, Zorilor, Baciului și Dunării. Valoarea proiectului se ridică la aproximativ un milion de euro.


v v v


Vești bune pentru comuna Crucea vin și dinspre Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR), care a promis că până la sfârșitul anului va finaliza modernizarea Drumului European 60, proiect de trenează de mai bine de șase ani. 


Lucrările, care au demarat în 2010 de CNADNR și abandonate la scurt timp, fac viața un chin pentru mii de oameni din comuna Crucea și ai localităților aferente, Stupina și Gălbiori. În urma lucrărilor, au fost distruse toate trotuarele, rămânând doar șanțuri și gropi. Astfel, pe marginea șoselei, copiii sunt nevoiți să-și croiască drum spre școli și grădinițe printre mașinile care tranzitează în viteză Drumul European 60. De multe ori, mai ales toamna și iarna, cei mici ajung la școală plini de noroi și uzi la picioare. Însă, cel mai grav lucru este pericolul ce îi pândește pe pietonii care circulă pe carosabil. 


De asemenea, la fiecare ploaie mai însemnată cantitativ, multe gospodării sunt inundate deoarece rigolele de scurgere a apei pluviale au fost distruse de CNADNR. 


"Am avut o întâlnire cu cei de la Compania Națională de Drumuri și au promis că până la sfârșitul anului vor termina toate lucrările pe raza comunei Crucea. Asta înseamnă că din primăvară ne putem apuca să reabilităm trotuarele, să schimbăm fața comunei Crucea", a mai adăugat Gheorghe Frigioi, primarul comunei Crucea. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 17 Iulie 2015
Stire din Eveniment : Persoană găsită înecată!
Pagina a fost generata in 0.5322 secunde