Gestionarea deșeurilor din Constanța, în atenția ministrului Barna Tanczos

542
Gestionarea deșeurilor din Constanța, în atenția ministrului Barna Tanczos - ministrulmediuluilaconstanta-1621537453.jpg
Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, împreună cu președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, alături de prefectul județului Constanța, Silviu Iulian Coșa și primarul Municipiului Constanța, Vergil Chițac, au avut, joi, o întâlnire de lucru, la sala Remus Opreanu, din cadrul Palatului Administrativ. Una din temele principale abordate a fost cea privind gestionarea deșeurilor din județul Constanța. De asemenea, au avut loc discuții cu reprezentanții instituțiilor deconcentrate ale Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, din județul Constanța.

„Dumneavoastră și instituția pe care o conduceți, aveți un rol extrem de important în ceea ce privește susținerea autorităților locale, dat fiind faptul că județul Constanța este unul dintre cele mai aride județe. Sunt adeptul unei colaborări continue cu autoritățile centrale, iar aici, în județul nostru, avem nevoie de o dezvoltare durabilă bazată pe principii clare, precise. Dezvoltarea județului Constanța va putea fi realizată doar printr-o colaborare și o comunicare strânsă, atât cu autoritățile centrale, cât și cu UAT-urile din județ. Este nevoie ca sistemul de management integrat al deșeurilor să înceapă să funcționeze cât mai curând posibil, iar împreună cu autoritățile abilitate, în urma încheierii contractelor de delegare de gestiune, să începem să punem lucrurile în mișcare”, a spus președintele CJC, Mihai Lupu.

El a adăugat că instituția pe care o conduce se află în faza finală a implementării acestui proiect, motiv pentru care l-a și rugat pe ministrul Mediului să-l sprijine în obținerea avizelor și autorizațiilor necesare pentru a implementa acest proiect de ecologizare integrată a județului Constanța.

„În ceea ce privește sezonul estival, pentru a lua cele mai eficiente măsuri în a asigura un mediu optim cetățenilor și turiștilor, am convenit împreună cu domnul ministru, formarea unui grup de lucru, constituit din reprezentanți ai ABADL, UAT-urile din județul Constanța și Consiliul Județean Constanța, ce va avea ca scop, stabilirea unor direcții și identificarea celor mai bune soluții, care să se concretizeze într-un master plan de dezvoltare a zonei costiere. Acest proiect trebuie să fie unul modern, care să corespundă necesităților tuturor, punând totodată în valoare potențialul economic al Mării Negre. Este nevoie de implicarea tuturor, pentru a veni în sprijinul cetățenilor deoarece cu toții suntem în slujba lor. Asigurarea unui mediu sănătos este indispensabil pentru o dezvoltare cât mai armonioasă a județului”, a mai declarat președintele CJC, Mihai Lupu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.504 secunde