George Simion: Nu vom lăsa voturile care au mers către AUR din partea românilor să fie batjocorite

212
George Simion: Nu vom lăsa voturile care au mers către AUR din partea românilor să fie batjocorite - 1-1607968788.jpg
Copreşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a declarat că se va mai gândi dacă formaţiunea sa va participa la şedinţa de constituire a noului Parlament, întrucât "PNL a încercat să defavorizeze AUR la locurile corecte în comisiile parlamentare", potrivit Agerpres.


"O să ne mai gândim dacă participăm, pentru că, până în acest moment, PNL a încercat să ne defavorizeze la locurile corecte în comisiile parlamentare pentru Camera Deputaţilor şi Senat şi în sensul acesta am purtat discuţii cu liderii PNL. Pentru că profită de faptul că suntem un partid tânăr şi au impresia că nu ne ştim drepturile", a precizat Simion, pentru AGERPRES.


El a adăugat că AUR are dreptul la două comisii parlamentare importante, atât în Senat, cât şi în Camera Deputaţilor.


"Nu vom lăsa voturile care au mers către AUR din partea românilor să fie batjocorite, avem dreptul la conducerea a două comisii importante din Senat şi două comisii importante din Camera Deputaţilor. Pe noi ne interesează foarte mult învăţământul acestei ţări. Comisia pentru învăţământ şi justiţia, pentru că nu prea şi-a făcut treaba justiţia în ultimii 30 de ani. Avem tot dreptul, ca opoziţie constructivă, pentru că dânşii vor avea ministerele respective", a afirmat liderul AUR.


Referitor la continuarea negocierilor pentru desemnarea premierului, Simion a spus că soluţia ar fi propunerea AUR, Călin Georgescu.


"Îi rog pe toţi jurnaliştii să-i întrebe pe cei de la celelalte formaţiuni dacă ar fi dispuse să voteze propunerea noastră de prim-ministru, care nu este membru de partid, domnul Călin Georgescu. Vrem să întrebăm celelalte formaţiuni, pentru că se pare că unele dintre ele uită că discută cu noi, vrem să le întrebăm public dacă sunt dispuse să renunţe la candidatul lor şi să-l voteze în Parlament pe Călin Georgescu. Dacă nu, să vină cu alte nume", a conchis Simion.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2227 secunde