George Simion, de la AUR: „Credem că starea de alertă este neconstituțională”

469
George Simion, de la AUR: „Credem că starea de alertă este neconstituțională” - aurgeorgesimion-1621442366.jpg
Copreşedintele AUR George Simion a declarat, miercuri, că este neconstituţională instituirea stării de alertă în baza Legii 55/2020, exprimându-şi convingerea că şi Curtea Constituţională va constata acelaşi lucru, pentru că situaţia sanitară nu ar mai impune această măsură.

„Vrem să anunţăm că mâine se va judeca la Curtea Constituţională, începând cu ora 9,00, sesizarea legată de neconstituţionalitatea Legii 55/2020, în integralitatea ei. Este un demers făcut de doamna avocat Silvia Uscov, la care noi am depus la dosar argumente pentru neconstituţionalitate. Credem că starea de alertă bazată pe Legea 55 este neconstituţională. Măsurile de relaxare aşa-spuse, din ultima perioadă, vin şi în urma acestui proces la CCR. S-au comis multe abuzuri, încălcarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale românilor. Această stare de alertă nu a ajuns niciodată să fie votată în Parlamentul României şi fără control parlamentar nu a existat procedura de confirmare a stării de urgenţă. De aceea, mâine, la CCR, se va face dreptate”, a declarat Simion, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că starea de alertă este în vigoare „doar pentru a satisface anumite grupuri de interese din domeniul achiziţiilor medicale”.

„Credem că starea de alertă este în vigoare doar pentru a satisface anumite grupuri de interese din domeniul achiziţiilor medicale. Va fi declarată neconstituţională această stare de alertă şi terminăm cu acest coşmar. Noi, AUR, ne asumăm că nu vom mai ajunge niciodată la cazurile în care drepturile şi libertăţile fundamentale să fie îngrădite şi libertăţile principale, de la libertatea de circulaţie până la libertatea şi dreptul fundamental la educaţie, să fie încălcate”, a încheiat Simion. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 06 Mai 2021
Stire din Economie : Evoluții financiare
Marţi, 30 Martie 2021
Stire din Economie : Pulsul economiei
Luni, 29 Martie 2021
Stire din Economie : Pulsul economiei
Vineri, 19 Martie 2021
Stire din Economie : Pulsul economiei
Marţi, 09 Martie 2021
Stire din Economie : Pulsul economiei
Vineri, 05 Martie 2021
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.5146 secunde