GALERIE FOTO / UPDATE. A început Congresul PSD. Dispută pentru funcția de președinte executiv

906
1

Articole de la același autor

UPDATE: Nicolae Bănicioiu a declarat că este un simulacru congresul PSD, că se votează de la ora 13.30 și că probabil această organizare s-a decis după victoria de ieri în CExN a celor cărora nu li se aprobaseră candidaturile. Ecaterina Andronescu a anunțat că au decis să se retragă din competiție.


"Am hotărât să plecăm, pentru că modul în care au fost gândite procedurile și faptul că sunt pe poziția 20 și voturile deja s-au dat, ar fi absolut inutil. Am decis să ne retragem, viața merge înainte", le-a declarat Andronescu jurnaliștilor.

Bănicioiu a spus că votul a început la ora 13.30 și deja au apărut primele buletine votate, iar în sală mai sunt mai puțin de o treime din delegați.

UPDATE: Ecaterina Andronescu se retrage și ea din cursa pentru funcția de președinte executiv.


UPDATE: Nicolae Bănicioiu a anunțat că se retrage din competiție și o susține pe Ecaterina Andronescu.



UPDATE Liviu Dragnea și-a încheiat discursul de o oră în aplauzele delegaților, întrebând: "Vă întreb, vreți să mai fiu președintele vostru?



Peste 4.000 de delegați participă, astăzi, la Sala Palatului, la Congresul extraordinar al PSD, unde vor alege noul președinte executiv, noul secretar general și noii vicepreședinți.
Delegația de la Constanța este una destul de numeroasă. Președintele PSD Constanța, Felix Stroe, a spus că social-democrații de la malul mării au decis să-l susțină necondiționat, mai departe, pe liderul PSD, Liviu Dragnea, în funcția de președinte al partidului și, implicit, politicile promovate de acesta.
Președinția executivă a partidului va fi disputată de prim-ministrul Viorica Dăncilă, de Nicolae Bănicioiu și de Ecaterina Andonescu, primul candidat fiind susținut de liderul PSD, Liviu Dragnea.
Potrivit unor surse politice, organizatorii Congresului au programat discursurile Ecaterinei Andronescu și al lui Nicolae Bănicioiu, rivalii Vioricăi Dăncilă pentru funcția de președinte executiv, fix în timpul votului, astfel încât mesajul critic transmis de cei doi să ajungă la cât mai puțină lume prezentă în sală.


Primul lider care a vorbit la Congres a fost Serghei Stanishev, președintele Partidului Socialist European. 
A urmat urmatorul invitat, mai exact, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, care a transmis un atac dur la adresa președintelui Klaus Iohannis. 


"Vreau să vă aduc aminte tot circul făcut de Iohannis la numirea premierului PSD-ALDE. Știam atunci că nu vor urma zile simple pentru guvernul nostru. Iată că această impresie s-a confirmat din păcate. Suntem într-o cursă foarte complicată împotriva statului paralel. Nu e o cursă de sprint, ci e o cursă maraton. Am făcut o echipă foarte bună cu Liviu Dragnea. Am promis că vom respecta statul de drept, nu statul de drepți. Parlamentul și-a luat rolul în serios și a dezbătut și adoptat reforma Justiției, o lovitură pentru statul paralel. Legile Justiției nu afectează nici statul paralel, nici independeța Justiției, nici lupta împotriva corupției. Raportul lui Tudoerl Toade este o lovitură de grație pentru toți acei procurori care cred că abuzurile împotriva cetățenilor pot fi încălcate, în frunte cu procurorul șef al DNA. Ziua în care președintele va ieși în conferință publică să anunțe că nu o revocă pe Kovesi își va semna singur sentința: nu va mai câștiga al doilea mandat. Va fi clar că doamna Kovesi îl ajută să-și învingă adversarii politici pe care el nu reușește să-i învingă. Va arăta că preșdintele este statului paralel, nu președintele românilor", a spus T[riceanu. 


Comentează știrea

Pop Mihai
11 martie 2018
Selectam moderatori de anunturi

Selectam moderatori de anunturi. Primiti plata pentru fiecare anunt moderat. Trebuie sa verificati anunturile pe care alte persoane le posteaza, apoi sa le aprobati afisarea in sistem. Nu este necesara experienta. Va invatam noi totul. Cereti detalii la adresa de email: [email protected]

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0179 secunde