Fostul senator Gheorghe Dumitrașcu a primit titlul de cetățean de onoare al satului Nisipari

319
Fostul senator Gheorghe Dumitrașcu a primit titlul de cetățean de onoare al satului Nisipari - nisipari49ziar-1368361286.jpg
Primarul comunei Castelu, Nicolae Anghel, a organizat, astăzi, "Întâlnirea Fiilor Satului", eveniment ajuns la a X-a ediție. 

Acțiunea a avut loc la Școala Gimnazială "Iuliu Valaori" din satul Nisipari, începând cu ora 12.00. Pe lângă edilul comunei, Nicolae Anghel și viceprimarul Antoneta Prodan, la eveniment au fost prezenți consilierii locali, fostul deputat Tănase Barde, directorul școlii, profesori, elevi, foști elevi și localnici.

Oaspete de seamă a fost profesorul universitar doctor, fostul senator Gheorghe Dumitrașcu. Aflat la vârsta de 74 de ani, marele istoric Dumitrașcu este fiu autentic al satului Nisipari, el fiind născut în acest loc în anul 1939.

În cadrul evenimentului, au fost acordate mai multe titluri de cetățeni de onoare. Astfel, a fost premiat profesorul universitar doctor Gheorghe Dumitrașcu, dar și alte patru personalități ale satului Nisipari care au primi titlul de cetățean de onoare post-mortem. Mai exact, este vorba despre Iuliu Valaori, fost profesor universitar, inspector școlar, secretar general și subsecretar de stat, Mihail Valaori, cel care a construit și a donat clădirea comunității pentru școală, generalul de poliție Ion Cîrlig, fost șef al IPJ Constanța și Dragu Rareș, profesor la școala generală din Nisipari timp de 13 ani.

Mai multe detalii de la acest eveniment puteți afla în ziarul Cuget Liber de mâine.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 04 Aprilie 2012
Stire din Eveniment : Incendiu lângă biserica din Nisipari
Pagina a fost generata in 0.3842 secunde