"Forța administrativă a Ministerului Fondurilor Europene va fi stabilită în ianuarie"

176

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a precizat că Executivul va stabili în luna ianuarie, prin Hotărâre de Guvern, structura acestui minister și "forța administrativă" pe care acesta o va avea în relația cu celelalte entități.


Întrebat care va fi numărul autorităților de management care vor activa în domeniul absorbției fondurilor europene, Teodorovici a răspuns că o astfel de decizie va fi luată în luna ianuarie, în urma unei analize, care va ține cont de abordarea la nivel european și de ceea ce România dorește să finanțeze ca priorități mari la nivel național.
El a spus că până atunci ministerul va rămâne pe structura actuală.


Teodorovici a amintit că partea de afaceri europene va trece în subordinea Ministerului Afacerilor Externe.
Potrivit Agerpres, el a mai spus că trebuie schimbată abordarea actuală și că atunci când se identifică o problemă ea trebuie rezolvată în timp real, fără implicarea acelor "ministere în cauză".
Ministrul a mai spus că atingerea gradului de absorbție de 50% va presupune un efort considerabil din partea tuturor entităților implicate în fonduri europene.


"Vom lucra într-un mod foarte intens și intensiv, nu numai în orele de program, chiar dacă mulți se vor supăra pe acest lucru", a spus Teodorovici.


Întrebat dacă are în vedere creșterea salariilor la aceste entități, având în vedere că în general un nivel de salarizare ridicat aduce performanță crescută, el a răspuns:

"Pentru un anumit moment, aceasta este salarizarea posibilă".
Totuși el a menționat că va avea în vedere uniformizarea salarizării în structurile din domeniul absorbției fondurilor europene.
"Eu am o vorbă. La stat, întâi dai și pe urmă primești, pentru că, totuși, reprezintă o onoare să lucrezi la stat, să lucrezi pentru oameni, în general. Obligația ta ca funcționar public este întâi să ai respect pentru banul public. Nimeni nu te-a obligat să te angajezi", a subliniat ministrul Fondurilor Europene.


El a spus că în acest domeniu sunt angajați care primesc salarii foarte mari și nu performează și sunt oameni care au salarii foarte mici și își fac foarte bine treaba.
"Va trebui să schimbăm abordarea radical", a ținut să sublinieze ministrul pentru Fonduri Europene, Eugen Teodorovici.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7016 secunde