Fonduri europene pentru școlile din Constanța. Consilierii locali au aprobat demararea proiectelor

2306
Fonduri europene pentru școlile din Constanța. Consilierii locali au aprobat demararea proiectelor - fotofondfondurieuropene1-1588179597.jpg

Articole de la același autor

Primarul Decebal Făgădău a convocat, în cursul zilei de ieri, consilierii locali, în cadrul unei ședințe ordinare care a vizat aprobarea mai multor proiecte importante pentru municipiul Constanța. Astfel, a fost aprobată demararea proiectelor de reabilitare termică și modernizare pentru mai multe unități de învățământ, dar și pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

Ședința ordinară a Consiliului Municipal Constanța s-a desfășurat în sala "Remus Opreanu" a Palatului Administrativ, conform restricțiilor impuse de autorități, și a fost închisă publicului. Totuși, întâlnirea a fost transmisă live pe canalul de Youtube al Primăriei Constanța.

"Poate cel mai important proiect este unul la care noi lucrăm de multă vreme, este vorba despre reabilitarea termică, practic schimbarea în întregime a mecanismului de funcționare a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța. De mai mulți ani de zile ne chinuim cu acest proiect și iată că a venit timpul ca astăzi (n.r. - ieri), cu ajutorul fondurilor europene, să aprobăm un proiect în valoare de 25 de milioane de lei. Spitalul nostru are oameni inimoși. Avem o echipă care lucrează unit, zi de zi, și se luptă astfel încât fiecare pacient să aibă o șansă reală la viață. Sunt mândru de această echipă, sunt mândru de performanța lor", a declarat primarul Decebal Făgădău.

În unanimitate, consilierii locali au aprobat și demararea proiectelor de reabilitare, modernizare și dotare și a patru unități de învățământ.

"Chiar dacă școlile sunt închise, este important să investim în continuare în educație, în viitorul orașului nostru și al țării noastre. În acest sens, un număr important de școli și licee continuă o listă și așa lungă a școlilor și liceelor care atrag fonduri europene și în care noi investim. Astăzi, este rândul Școlii Gimnaziale nr. 7 «Remus Opreanu», practic cea mai mare școală din Tomis Nord, în care avem o echipă minunată de învățători și profesori. Această școală, cu ajutorul fondurilor europene, municipalitatea participând cu 15% cofinanțare, va fi modernizată. De asemenea, avem două licee, «Decebal» și «Traian», care se alătură unei liste în care mai regăsim licee precum «Mircea cel Bătrân», «Ovidius» și «Mihai Eminescu», pentru care au fost aprobate proiecte cu fonduri europene. Pentru Liceul «Traian», este alocată suma de 13,5 milioane de lei, pentru Liceul «Decebal» - aproape tot 13,5 milioane lei, iar pentru Liceul de Electrotehnică și Telecomunicații, aproximativ 10.2 milioane de lei", a precizat edilul.



Încep lucrările la creșe


Tot în cadrul ședinței, a fost aprobată închirierea de către Direcția Generală de Asistență Socială Constanța a unei clădiri cu destinația de creșă. Aici ar urma să fie mutați copiii din Creșa nr. 2 "Căsuța spiridușilor", pe toată perioadă lucrărilor de renovare și mansardare ce urmează să înceapă.

"Noi avem un număr limitat de locuri în creșă, dar toate creșele noastre au intrat anul acesta într-un amplu proces de modernizare, nu doar reabilitare, dar și de creștere a capacității. Tocmai pentru că nu avem unde să ducem copiii pe perioada lucrărilor, am închiriat un spațiu pentru a funcționa ca o zonă tampon, până când terminăm lucrările la creșe", a explicat Decebal Făgădău.



Parc de 20.000 de metri pătrați, în Tomis Nord


Un alt proiect important care a primit votul consilierilor locali este cel de amenajare a unui parc de agrement în zona Tomis Nord, la ieșire din Constanța.

"Acest parc nou, de aproximativ 20.000 de metri pătrați, se va afla la intrarea dinspre Ovidiu, aproape de intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu. Bulevardul Aurel Vlaicu se reconfigurează, își schimbă practic comportamentul și înzestrarea. Din ce era varianta Constanței, astăzi, bulevardul Aurel Vlaicu este un bulevard în plină dezvoltare. Această zonă face legătura între Tomis Nord și cartierele mai tinere ale Constanței și cred că, în cinci, maximum 10 ani, va fi extrem de populată și merită o zonă de relaxare.

Sunt deja critici la această propunere, cum că nu ar fi o zonă accesibilă. Dar în zonă avem atât supermarketuri, cât și locuințe colective multe și vom avea punct terminus pentru tot ceea ce înseamnă rețeaua de transport urban și periurban. Toată această zonă se va reconfigura și nu poate să lipsească tocmai un parc din tot acest peisaj", a subliniat primarul Constanței. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5653 secunde