Florin Cîţu, planuri cu banii atrași prin Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă

197
Florin Cîţu, planuri cu banii atrași prin Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă - citustirenoua-1612982041.jpg

Articole de la același autor

Premierul Florin Cîţu afirmă că banii pe care îi va atrage România prin Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă vor ajuta la redresarea economiei, afectată de criza sanitară. Fondurile vor merge către investiții, digitalizare și reforme, a mai adăugat prim-ministrul.

„Salut votul din Parlamentul European privind Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă, prin care România va putea atrage peste 30 de miliarde de euro. Sunt fonduri importante pentru redresarea economiei afectate de criza sanitară. Îi vom valorifica cu atenţie pentru finanţarea investiţiilor în infrastructură, digitalizare, economia verde şi reforme structurale. Din banii la care România va avea acces prin acest mecanism financiar european vom finanţa şi construcţia de noi spitale, precum şi modernizarea şi extinderea celor existente. Vrem să finalizăm în Guvern cât mai curând Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, astfel încât România să aibă acces într-un termen cât mai scurt la această finanţare europeană”, a scris Florin Cîţu, ieri, pe Facebook.

Parlamentul European a aprobat Mecanismul de redresare și reziliență, conceput pentru a ajuta țările Uniunii să combată efectele pandemiei de COVID-19, în valoare de 672,5 miliarde de euro.

Fondurile vor fi puse la dispoziție sub formă de granturi și împrumuturi pentru a finanța măsuri naționale care atenuează consecințele economice și sociale ale pandemiei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4339 secunde