Florin Cîțu: „Ministerele care nu au cheltuit banii pe care i-au cerut trebuie să vină cu argumente solide”

Luni, 26 Iulie 2021, 21:47
194
Premierul Florin Cîțu anunță, într-un mesaj publicat luni pe Facebook, că a început analiza execuției bugetare, înaintea rectificării planificate în luna august. Premierul le atrage atenția miniștrilor care nu au cheltuit banii pe care i-au cerut la începutul anului și le transmite că le va cere asigurări că execuția bugetară se va îmbunătăți în următoarele luni.

„Ministerele care nu au cheltuit, în primele 6 luni, banii pe care i-au cerut, trebuie să vină cu argumente solide, să îmi ofere asigurări că execuția bugetară se va îmbunătăți în următoarele 6 luni”, le transmite Florin Cîţu miniștrilor din Guvern.

De asemenea, premierul precizează că această analiză nu are legatură cu protocolul, referindu-se, probabil, la protocolul din Coaliție privind demiterea unor miniștri care nu performează.

„Rezultatele analiziei execuției bugetare, analiză care nu are legatură cu protocolul, vor fi prezentate public”, scrie Florin Cîțu.

Premierul mai spune că deficitul bugetar de anul acesta este cel asumat la începutul anului sau chiar mai mic.Pagina a fost generata in 0.3138 secunde