Florin Cîţu: „De la 1 iunie vor exista relaxări pentru toţi românii”

260
Florin Cîţu: „De la 1 iunie vor exista relaxări pentru toţi românii” - citudeclaratie-1620745149.jpg

Articole de la același autor

De la 1 iunie vor exista relaxări pentru toți românii, indiferent de zona în care sunt, spune premierul Florin Cîţu. El a adăugat că România „nu are nicio scuză” să nu-și atingă ținta de a avea 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză până la 1 iunie.

El a amintit că situația COVID s-a îmbunătățit în România și a dat exemplul Capitalei, care a intrat în scenariul verde după ce incidența a scăzut sub 1,5 la mie.

„Singurul lucru care s-a modificat în ultima lună a fost această campanie de vaccinare, este singurul element nou care explică evoluția ratei de infectare din România, ceea ce înseamnă că și presiunea pe spitale a scăzut, că suntem mai aproape de a reveni la normalitate. Avem dozele necesare și nu avem nicio scuză să nu atingem ținta pe care ne-am propus-o la 1 iunie pentru a ne relaxa sau a face un pas important către relaxare. Pandemia va trece, contează acum să pregătim resursele pentru ceea ce urmează”, a spus premierul.

„Încă nu vorbim cum se vor lua relaxări şi cum vor fi ele implementate. În acest moment discutăm mai multe scenarii pe care le avem pe masă. Ceea ce este important de înţeles pentru toţi românii este că de la 1 iunie vor exista relaxări pentru toţi românii, indiferent de zona unde sunt”, a spus Florin Cîţu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3094 secunde