Florin Cîțu: Dacă Cristian Ghinea își dă demisia, voi prelua eu ministerul

199
Florin Cîțu: Dacă Cristian Ghinea își dă demisia, voi prelua eu ministerul - demisie-1630742761.jpg
Premierul Florin Cîțu a declarat, sâmbătă, că nu poți lăsa țara fără guvern acum. El a spus că se va ocupa de PNRR astfel încât să se asigure că va fi aprobat în termenul prevăzut și a adăugat că dacă Cristian Ghinea va pleca, va prelua el Ministerul Fondurilor Europene.


"Nu poți lăsa țara acum fără guvern, asta ar arăta că ești iresponsabil și nu ai maturitate politică", a declarat Cîțu.


El a subliniat că în perioada următoare va continua să guverneze pentru că există o serie de priorități cum ar rectificarea bugetară și PNRR. Premierul a adăugat că se va ocupa de PNRR astfel încât să se asigure că va fi aprobat până la sfârșitul săptămânii viitoare.


"Am vorbit cu domnul Ghinea să mă asigur că PNRR merge mai departe, să mă asigur că muncește la proiect, a fost OK, și-a făcut treaba", a spus Cîțu.


Florin Cîțu a afirmat că dacă Cristian Ghinea își va da demisia, va prelua el interimatul ministerului, ca să se asigure că lucrurile merg înainte.


El a adăugat că în opinia lui, soluția pentru România este în continuare alianța PNL cu USR PLUS și îi așteaptă la discuții chiar și după moțiunea de cenzură.


"Singura soluție pentru România este această coaliție, îi aștept să se întoarcă, să vină la masa discuțiilor și să prezinte o soluție. Cel mai simplu era să vină cu un ministru al Justiției, dar au ales o cale extremă, să dea legitimitate unui partid ca AUR. Cred că este tristă această alianță USR-AUR și ar trebui să se gândească ce înseamnă asta pentru ei ca oameni, să legitimezi o formațiune extremistă, este o chestiune de morală și onoare.", a afirmat Florin Cîțu.


Dan Barna a anunțat, vineri seara, după ședința Coaliției, că USR PLUS a depus moțiunea de cenzură împotriva guvernului Cîțu și că la începutul săptămânii viitoare miniștrii USR PLUS își vor depune demisiile. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6938 secunde