X

Fiul fostului dictator libian Muammar al-Gaddafi candidează la preşedinţie

187
Fiul fostului dictator libian Muammar al-Gaddafi candidează la preşedinţie - candidatura-1636900281.jpg

Articole de la același autor

Saif al-Islam al-Gaddafi, fiul fostului lider al Libiei, Muammar al-Gaddafi, şi-a înregistrat duminica aceasta candidatura la preşedinţie, pentru scrutinul din 24 decembrie, a anunţat o oficialitate din comisia electorală, citată de Reuters.

„Seif al-Islam al-Gaddafi şi-a depus dosarul candidaturii sale la alegerile prezidenţiale la biroul Înaltei Comisii electorale (HNEC) din Sebha” (sudul Libiei), a declarat la postul oficial libian al-Rasmiya, vicepreşedintele HNEC, Abdel Hakim al-Shaab.

Potrivit Digi24, Al-Gaddafi este una dintre cele mai proeminente personalităţi care ar urma să candideze la preşedinţie, pe o astfel de listă mai făcând parte şi comandantul armatei din estul ţării, Khalifa Haftar, prim-ministrul Abdulhamid al-Dbeibah şi preşedintele parlamentului Aguila Saleh.

Fotografiile distribuite pe reţelele de socializare îl înfăţişează pe Al-Gaddafi în straie tradiţionale de culoare maro, cu turban, cu barbă căruntă şi ochelari, semnând documentele la centrul de înregistrare din Sebha, oraş din sudul Libiei.


Epoca Al-Gaddafi rămâne încă în memoria multor libieni drept un regim autocratic sever. Totodată, Saif al-Islam, dar şi alte personalităţi ale fostului regim s-au aflat departe de putere pentru o perioadă atât de îndelungată încât s-ar putea să le fie greu să mobilizeze tot atât de mult sprijin precum principalii lor contracandidaţi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7278 secunde