Finlanda este parțial de acord cu aderarea României la Schengen. Olanda rămâne în opoziție

247
Finlanda este parțial de acord cu aderarea României la Schengen. Olanda rămâne în opoziție - schengen182393700-1321284852.jpg
Oficialii de la Helsinki și-au declarat disponibilitatea de a permite aderarea în trepte a României la spațiul european fără frontiere interne.

Finlanda a renunțat la opoziția față de aderarea țării noastre la Schengen, notează Reuters. Ministrul pentru afaceri europene, Alexander Stubb, a declarat că România și Bulgaria ar putea adera în etape la Schengen, mai întâi cu frontierele aeriene și cele de pe mare, iar mai apoi cu cele terestre.

Stubb a declarat că prima etapă a aderării ar putea avea loc în martie 2012, la exact un an de la termenul inițial propus de România. Despre ridicarea controalelor la frontierele terestre se va discuta în cadrul UE în luna iulie, spune oficialul de la Helsinki.

Aderarea în etape este chiar planul de compromis propus de Germania și Franța. Compromisul nu a mulțumit însă Olanda și Finlanda, care au subliniat că se opun aderării țării noastre la spațiul european fără frontiere și au invocat progresele lente în reformarea justiției și lupta împotriva corupției.

Haga rămâne în prezent cel mai îndârșit critic al României și singurul opozant al aderării la Schengen. Pentru aderarea României și Bulgariei la Schengen este nevoie de votul tuturor statelor membre UE.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Noiembrie 2011
Stire din Actual : Grecia va fi exclusă din Uniunea Europeană
Pagina a fost generata in 0.4058 secunde