Festivitate de înălțare în grad la Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

287
Festivitate de înălțare în grad la Academia Navală

Academia Navală "Mircea cel Bătrân" organizează sâmbătă, 1 decembrie, începând cu ora 9, festivitatea de înălțare în grad a promoției 2012 "Neagoe Basarab 500", alcătuită din ingineri militari și maiștri militari de marină.


Celor peste 70 de absolvenți ai Facultății de Marină Militară și ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale "Amiral Ion Murgescu" li se va acorda primul grad de ofițer, respectiv maistru militar în Forțele Navale.


La festivitate au fost invitați reprezentanți din structurile Ministerului Apărării Naționale, ai autorităților publice locale, personalități ale vieții publice și universitare constănțene, reprezentanți ai instituțiilor care își desfășoară activitatea în domeniul transportului naval și al activităților portuare, rude și prieteni.


Academia Navală "Mircea cel Bătrân" este continuatoarea tradiției învățământului de marină, început in 1872 la Galați, pentru prima dată în formă instituțională. Anul acesta, la data de 17 noiembrie, s-au sărbătorit 140 de ani de învățământ de marină în România.


Academia Navală "Mircea cel Bătrân" este o instituție de învățământ tehnic superior, evaluată de către Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior cu calificativul "Grad de încredere ridicat".
De precizat că Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale "Amiral Ion Murgescu" a împlinit anul acesta, la data de 8 octombrie, 115 ani de existență.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4005 secunde