Federația Tinerilor din Constanța se revoltă și cere ajutorul prefectului! „Să fie oprită finanțarea!”

1347
Federația Tinerilor din Constanța se revoltă și cere ajutorul prefectului! „Să fie oprită finanțarea!” - fondconstantacapitalatineretului-1619544489.jpg

Articole de la același autor

Zilele trecute, în Sala „Remus Opreanu” a Consiliului Judeţean Constanţa a fost semnat acordul de preluare a titlului „Constanţa – Capitala Tineretului din România 2021-2022”. Acest acord a fost semnat între autorităţile locale şi Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Constanța, în parteneriat cu Consiliul Tineretului din România, Federaţia Tinerilor din Cluj şi Banca Comercială Română.

Reamintim că acest proiect de hotărâre a fost votat vineri, 23 aprilie în şedinţa ordinară de Consiliu Local, iar 26 de consilieri au votat „pentru”. Pentru faptul că tinerii de pe litoral au câştigat acest concurs, Banca Comercială Română le va oferi celor care formează parteneriatul suma de 50.000 de euro, bani care vor fi folosiţi pentru diferite proiecte.

În urma celor întâmplate, tinerii din Constanţa au luat atitudine, aceştia nefiind de acord cu această procedură. Drept urmare, Federația Tinerilor din Constanța (FTC) solicită prefectului judeţului Constanţa, Silviu Coşa, să oprească finanțarea fără concurs de proiecte a programului „Capitala Tineretului din România”, prin intermediul unei hotărâri de consiliu local care garantează acordarea unui sprijin financiar evenimentului „Summitul Tinerilor”.

Finanțările nerambursabile acordate de autorități pentru activități non-profit se fac exclusiv în urma unui concurs de proiecte, în conformitate cu prevederile Legii nr. 350/2005. În cazul de față, Primăria Municipiului Constanța și-a asumat, printr-o hotărâre de consiliu local, faptul că va oferi finanțare pentru evenimentul „Summitul Tinerilor”, având ca beneficiar Consiliul Tineretului din România.

Totodată, reprezentanții candidaturii Constanței la Capitala Tineretului și-au asumat prin documentul respectiv demersuri ale Asociației Elevilor din Constanța și Federației Tinerilor din Constanța, precum obținerea burselor pentru elevii din Municipiul Constanța, obținerea reducerii de 50% la transportul local în comun atât pentru elevii, cât și pentru studenții din Municipiul Constanța, constituirea Consiliului Consultativ pentru Probleme de Tineret al Consiliului Județean Constanța, demersuri semnificative pentru care s-a depus un efort considerabil, astfel încât tinerii să beneficieze de toate aceste drepturi.

Federația Tinerilor din Constanța susține cu tărie că dezvoltarea orașului, astfel încât tinerii să își dorească să rămână în el, trebuie realizată prin măsuri legale, transparente, care să ofere legitimitate întregului proces, iar banii publici trebuie folosiți, într-adevăr în interesul tinerilor.

Astfel, FTC solicită Prefectului județului Constanța să atace în instanță această hotărâre de consiliu local, fiind una în totalitate ilegală, și care nu oferă niciun fel de legitimitate sau transparență în ceea ce privește proiectele realizate pentru dezvoltarea orașului Constanța.

Federația Tinerilor din Constanța va formula și va depune și o plângere prealabilă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 554/2004, pentru anularea hotărârii.

„Ani la rând, Constanța a fost un centru de corupție. Administrația Mazăre a ignorat cu desăvârșire drepturile elevilor, până când AEC a obținut acordarea lor prin lupte mari. În acest moment ne aflăm într-un punct de cotitură, un moment în care noua administrație vrea să permită persoanelor care au jucat un rol important în furtul patrimoniului Uniunii Tineretului Comunist să își extindă influența pe Constanța, ba mai mult, să le acorde bani nelegal. FTC nu se va arăta pasivă la aceste mișcări și va lua toate măsurile legale pentru a le opri”, a declarat Andrei-Mihai Tănase, președinte FTC.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3848 secunde