Familiile defavorizate, cu copii, vor primi mai mulți bani

119
Familiile defavorizate, cu copii, vor primi mai mulți bani - profesaoarabanic6e48fa8870e4a6de-1443610478.jpg

Articole de la același autor

Mai mulți deputați de la PSD și ALDE au inițiat un proiect de lege care este susținut de Guvern prin care copiii defavorizați vor primi 50 de lei lunar pentru a merge la grădiniță. Acordarea tichetului social se va face în funcție de prezența fiecărui copil la grădiniță.
"Copiii cu vârste cuprinse între trei și șase ani vor primi de anul viitor câte 50 de lei sub forma unui voucher cu care se vor putea cumpăra alimente, haine, jucării sau rechizite, produse să îi ajute să meargă la grădiniță. Vor primi vouchere copiii din familiile defavorizate al căror venit pe membru de familie nu depășește de două ori venitul minim garantat. Acordarea acestui tichet social se va face în funcție de prezența fiecărui copil la grădiniță, iar absențele motivate pot fi făcute numai pe o perioadă de 50% din timpul lunii în care aceștia merg la grădiniță", se spune în proiectul de lege.


"Intrând în casele unde avem copii cu vârstele cuprinse între 3 și 6 ani și care provin din familii defavorizate, care nu au posibilitatea de a merge la grădiniță, s-a făcut o inițiativă legislativă plecând de la acest proiect pilot care prevede ca fiecărui copil care provine din familii defavorizate să i se acorde un tichet social de 50 de lei pe lună pentru a putea merge la grădiniță", a declarat ministrul Muncii Rovana Plumb.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.505 secunde