EXPLOZII BRUXELLES / Prima reacție a președintelui Iohannis, după explozia de pe aeroport

101
EXPLOZII BRUXELLES / Prima reacție a președintelui Iohannis, după explozia de pe aeroport - klaus-1458643811.jpg

Articole recomandate

Președintele Klaus Iohannis și-a exprimat îngrijorarea față de explozia cu bombă din Bruxelles, spunând că este foarte importantă solidaritatea noastră în aceste momente. Totodată, acesta a postat și pe pagina sa de facebook.


"Condamnăm cu fermitate atacurile teroriste. Azi e zi neagra. Va invit un moment de reculegere", a spus președintele la Palatul Cotroceni.

Redăm, în continuare, postarea de pe facebook a președintelui:

"Exploziile care au avut loc în această dimineață la Bruxelles reprezintă o tragedie cutremurătoare pentru Belgia și pentru întreaga Europă. Transmit condoleanțe și îmi exprim întreaga compasiune față de cei afectați de acest incident, față de poporul și autoritățile belgiene. Terorismul a rămas, din păcate, în inima Europei. Suntem extrem de îngrijorați de atacurile tot mai dese din ultima vreme și, acum mai mult ca oricând, trebuie să fim solidari și să luptăm cu toate resursele pentru combaterea acestui flagel", a scris președintele.

"Vom urmări evoluția exploziei de la Bruxelles. Este foarte importantă solidaritatea noastră. Suntem îngroziți și întristați", a spus președintele Iohannis.

Două deflagrații puternice au fost simțite pe aeroportul Zaventem din capitala Belgiei, marți dimineață. Presa belgiană a anunțat că mai multe persoane au fost rănite. Aeroportul este evacuat în aceste momente.

Ca urmare a exploziilor înregistrate în cursul dimineții de astăzi la aeroportul din Bruxelles, Ambasada României în Regatul Belgiei a întreprins în regim de urgență demersurile legale pe lângă autoritățile locale, inclusiv pe lângă autoritățile aeroportuare și reprezentanții biroului TAROM de la Bruxelles, în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la circumstanțele producerii incidentului și cetățenia persoanelor afectate.

Ambasada României în Regatul Belgiei menține contactul cu autoritățile locale și este pregătită să acorde asistență consulară de specialitate în limita competențelor legale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4477 secunde