Expertiză PREVENTIVĂ, în cazul surpării malului stâng al Canalului Dunăre – Marea Neagră, la Agigea

377
Expertiză PREVENTIVĂ, în cazul surpării malului stâng al Canalului Dunăre – Marea Neagră, la Agigea - prefecturacanal-1628247323.jpg
Vineri, 6 august, prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pentru a supune la vot hotărârea nr. 113, care prevede stabilirea de noi măsuri pentru prevenirea efectelor negative ale alunecării de teren de pe malul stâng al Canalului Dunăre-Marea Neagră. Reamintim că, în 2019, mai multe case de pe marginea taluzului, din Cumpăna, au fost evacuate, după ce s-a surpat o parte din mal.

„Mai precis, membrii CJSU au votat impunerea U.A.T. Agigea și C.N. Administrația Canalelor Navigabile S.A. să efectueze toate demersurile pentru realizarea unei expertize tehnice elaborate, în ceea ce privește Zona 3 extinsă, acolo unde, printr-o recomandare preliminară, specialiștii au propus relocarea unor activități comerciale. Zona în cauză se află în perimetrul aflat sub jurisdicția U.A.T. Agigea, la câțiva km depărtare de alunecarea de teren survenită în localitatea Cumpăna.

Ulterior expertizei tehnice extinse, care va fi cerută de cele două părți mai sus menționate, CJSU va fi convocat din nou, pentru stabilirea următorilor pași necesari”, au transmis reprezentanții Prefecturii.

„Rolul nostru este să ne asigurăm că oamenii nu vor avea de suferit. Acesta este motivul pentru care am hotărât, împreună, realizarea unei expertize bazată pe măsurători efectuate cu echipamente specifice. Principalul nostru obiectiv este să ne asigurăm că viața oamenilor afectați de alunecarea de teren nu va fi nicio clipă pusă în pericol de măsuri iresponsabile”, a declarat Silviu-Iulian Coșa, prefectul județului Constanța.

Impunerea realizării expertizei a fost solicitată de expertul tehnic, ca măsură preventivă. „Suntem șocați de această măsură. Noi cerem insistent să se demareze lucrările de consolidare, dar expertul a cerut evaluare preventivă a zonei din Agigea, unde sunt agenții economici”, a precizat primarul Mariana Gâju pentru „Cuget Liber”. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4971 secunde