Europarlamentarii USR-PLUS susțin certificatul de imunitate

344
Europarlamentarii USR-PLUS susțin certificatul de imunitate - usreuroparlamentari-1616007367.jpg

Articole de la același autor

Delegația USR-PLUS consideră că propunerea Comisiei Europene de a avea un certificat comun european care să ateste vaccinarea, testul PCR sau dezvoltarea naturală a anticorpilor împotriva COVID-19 va facilita reluarea liberei circulații între statele membre. În acest context, cei de la USR-PLUS spun că libera circulație este una dintre valorile Uniunii și un drept fundamental al cetățenilor europeni care vor putea relua deplasarea fără restricții în UE.

Drept urmare, USR-PLUS susține propunerea Comisiei la nivel european pentru că evită crearea a două categorii de europeni, vaccinați și nevaccinați, și dă posibilitatea cetățenilor să opteze asupra modului în care atestă că nu sunt infectați cu virusul SARS-COV-2.

„O abordare comună asupra modului în care certificatele care atestă vaccinarea, testarea sau imunizarea printr-un document recunoscut de toate statele membre ale Uniunii va ajuta muncitorii transfrontalieri, industria turismului, cea aviatică și va opri carantinarea cetățenilor care trebuie să călătorească în scopuri esențiale. E un document important nu doar pentru turiști ci și pentru milioane de români care muncesc în Europa, o soluție comună importantă care împiedică alegerea unor soluții bilaterale sau între grupuri mai mici de state”, spune Nicu Ștefănuță, europarlamentar USR-PLUS și membru în comisia pentru Mediu, Sănătate publică și Siguranță alimentară.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8274 secunde