Eugen Teodorovici s-a săturat de Guvern și vrea la Cotroceni

Duminică, 23 Iunie 2019
407
Președintele interimar al PSD, premierul Viorica Dăncilă, s-a întâlnit sâmbătă, la Neptun, cu liderii organizațiilor județene, pentru a discuta despre pregătirea Congresului din 29 iunie și despre activitatea partidului din perioada următoare. În acest context, ministrul Eugen Teodorovici și-a anunțat intenția de a candida la prezidențiale din partea PSD. Alți posibili candidați sunt Șerban Nicolae și Liviu Pleșoianu. 


Referitor la acest subiect, președintele interimar al social-democraților Viorica Dăncilă a anunțat că se vor face sondaje pentru toți social-democrații care și-au anunțat intenția de a candida la alegerile prezidențiale, adăugând că în final va fie aleasă cea mai bună opțiune.


Ulterior, ieri, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunțat,  pe pagina sa de Facebook, că și-a exprimat deschiderea, de a participa la competiția din partid pentru desemnarea celui mai bun candidat la alegerile prezidențiale, pentru a arăta că un președinte poate să facă, nu doar să vorbească sau să tacă.
"Da, mi-am exprimat deschiderea pentru a participa la competiția internă în PSD pentru desemnarea celui mai potrivit candidat la alegerile prezidențiale. Da, m-am gândit că a sosit momentul să aducem cu adevărat unitate într-o societate dezbinată și mai mult echilibru într-o civilizație care ezită uneori să-și manifeste credința în valorile moștenite, de teamă a nu fi catalogată drept neevoluată și nevizionară. Da, pentru că m-am hotărât să arăt că sunt soluții la problemele cu care ne confruntăm și că este de datoria noastră, a politicienilor în primul rând, să trecem de la vorbe la fapte. Da, pentru că vreau să arăt că un președinte poate să facă, nu doar să vorbească sau doar să tacă", a scris  Eugen Teodorovici.


El a precizat că decizia de a candida nu a fost determinată de câștigarea unei competiții, ci de a face ceva pentru România și că are convingerea că țara noastră va continua să crească în Europa și în lume.


"Da, pentru că nu este doar despre a candida sau nu, despre a câștiga sau nu o competiție, ci este despre a face ceva pentru România și pentru destinul poporului căruia îi aparțin, așa cum am făcut mereu. Este despre un popor care trebuie să-și recâștige credința, speranța și valorile care l-au consacrat de-a lungul istoriei sale milenare. Dar și despre aceia care își asumă și victoria și înfrângerea, care au dovedit că se poate face chiar acolo unde cei care critică au arătat că doar vorbesc și pentru care România este viitorul asumat și nu doar țara pe care o reprezintă la un moment dat. Da, pentru că am și eu o convingere...Convingerea că România va continua să crească în Europa și în lume, cu mai multă speranță, încredere și respect. Da, pentru că #insistpentruRomania!", a explicat ministrul Eugen Teodorovici.


Pagina a fost generata in 0.1377 secunde