Decebal Făgădău:

"Este pentru prima dată când elevii din municipiul Constanța primesc burse școlare"

998
7

Articole de la același autor

Consilierii locali ai Municipiului Constanța s-au reunit, ieri, într-o ședință de îndată, pe ordinea de zi fiind un proiect de hotărâre ce a vizat rectificarea bugetului municipal pe anul 2015. Potrivit declarațiilor făcute de primarul interimar Decebal Făgădău, acest proiect de hotărâre a fost inițiat în urma unei ședințe de lucru pe care a avut-o cu directorii de școli din municipiu care s-au plâns de faptul că au rămas cu restanțe la plata utilităților, motiv pentru care este necesară rectificarea bugetului pe anul 2015. El a spus că a analizat situația unităților școlare și că multe dintre acestea au nevoie de ajutor pentru plata arieratelor acumulate până în prezent din cauza lipsei banilor. Potrivit edilului, din momentul în care au revenit la Ministerul Educației, unitățile școlare sunt subfinanțate și au nevoie de ajutor de la administrația locală. Drept urmare, Făgădău a propus acordarea unui milion de lei.

"Există unități școlare care au acumulat restanțe și este de datoria noastră să le ajutăm să treacă perioada de iarnă. Colegiul Tehnic de Marină «Alexandru Ioana Cuza» și Liceul cu Program Sportiv «Nicolae Rotaru» sunt doar câteva dintre cele care au acumulat datorii la plata facturilor pentru utilități. Nu este rea-voință, pur și simplu nu le-au ajuns banii. Mai sunt și alte unități școlare, dar cu facturi mai mici, motiv pentru care am propus alocarea sumei de un milion de lei pentru plata arieratelor", a declarat Decebal Făgădău.

Pe de altă parte, în urma rectificării bugetului pe 2015, au mai fost alocate alte două milioane de lei pentru acordarea unor burse sociale, de merit sau ocazionale, în anul școlar 2015/2016. De menționat că este pentru prima dată când reprezentanții Consiliului Local Constanța vor acorda burse elevilor.

"Pe lângă milionul de lei acordat pentru plata arieratelor la școli, alte două milioane de lei vor fi alocate pentru acordarea unor burse școlare. Încă nu știm câți elevi sunt, avem o predicție. De asemenea, nu știm, deocamdată, care sunt criteriile de acordare a burselor sociale, de merit sau ocazionale. Urmează să le consfințim într-o hotărâre a Consiliului Local după ce primim informațiile de la Inspectoratul Școlar Constanța. Am vorbit cu directorii de școli și s-a stabilit ca, după începerea anului școlar, să fie transmise aceste informații. Cert este că ele se vor acorda în fiecare lună. Este pentru prima dată când elevii din municipiul Constanța primesc burse școlare", a explicat Decebal Făgădău.

El a mai adăugat că, împreună cu aleșii locali intenționează să se axeze tot mai mult pe domenii importante precum educație sau sănătate, motiv pentru care le-a solicitat consilierilor locali să participe la toate ședințele consiliilor de administrație ale unităților școlare din care fac parte.

Comentează știrea

Constantean
10 septembrie 2015
Pacaleli electorale

Asa facea si taticul lui inainte de campanie cu 6 luni...asa face si el. Doar ca noi nu suntem asa de prosti precum ne crede Fagadau. Ce l-a retinut pana acum timp de 7 ani sa nu repare scoli si sa dea bani pt elevi , macar pt transport? Ca doar era consilier, viceprimar,...ce papagal....

europeanu
10 septembrie 2015
imaginea lingaului

lustruirea imaginii lingaului si hotului de fagadau aduce prejudicii ziarului.Chiar nu se sesizeaza nimeni sau aveti de castigat din asta ?

ath
10 septembrie 2015
2015,Anno Domini

Este pentru prima dată când elevii din municipiul Constanța primesc burse școlare", a explicat Decebal Făgădău.Nu cred,in anul 1971(Anno Domini),in ultimul an de liceu am primit o bursa ocazionala.Nu m-am "laudat" niciodata in clasa ca am probleme in familie.Nici azi nu am aflat de unde a stiut diriginta mea ca am dreptul la bursa.A venit intr-o zi la mine si mi-a spus ca trebuie sa aduc actele pentru bursa.A intrat pe fir securitatea ? Nu stiu.Nu am avut niciodata senzatia ca primaru' are grija de mine.Pe vremea aia,un elev din Constanta avea aceleasi drepturi cu un elev din Satu Mare,de exemplu.Bursa era asigurata de Lege.Calendarul si legea s-au modificat incepand cu anul 2000(Anno Domini).Anii constantenilor se numara de la Mazare incoace.Anul 2000(Anno Domini) este anul 1 (Anno Domnului Mazare,ADM) si anul 15 este anul 1(Anno Domnului Fagadau,ADF).Copilul,elevul trebuie sa inteleaga cine face legea.Incepand cu anul 15(ADF),legea elevului o face domn' primar ca sa castige alegerile.Fagadau a dat,Fagadau a luat,Fagadau fie binecuvantat ! Citind articolul,mi-am adus aminte de propaganda din anii stalinisti.Pe vremea aia se spunea ca Stalin nu doarme niciodata.Muncea si noaptea cu gandul la poporul sovietic.In conditiile astea il intreb si eu pe domn' Fagadau unde are dormitorul si daca noaptea stinge becul in camera lui.Nu cred,Făgădău gândește.

cta
10 septembrie 2015
niste scirbe

timp de 12 ani am urmarit parada de pomeni in bani si rechizite ale cuplului mafiot mazare-constantinescu cu precadere catre copii de la sate desi copilul meu era anual premiant nu a beneficiat de un leut de la stat sau de la primarie nici macar abonament redus legal

Florin
10 septembrie 2015
Urgent! Lucru la domiciliu!

Bani cu pasi simpli! Ce poate fi mai simplu decat sa castigi bani in timpul liber, fara stres, fara sefi, fara obligatii, chiar si fara sa recrutezi alti oameni? Sigur ar trebui sa te intereseze asta! Aici avem oferte de lucru la domiciliu pentru toti! Trebuie doar sa te hotarasti repede si sa incepi acum! Noi te ajutam sa reusesti! Trimite urgent o cerere prin care sa soliciti detalii la adresa de email: [email protected]

Nume de la tara
19 septembrie 2015
Burse elevi din Mun. Cta., Doamne fereste!

Nu se vor acorda burse de performanta sau de merit elevilor din orasul/municipiul Constanta. Sunt doar idei lansste pt prostii de alegatori. Niciun cadru didactic nu stie de asa gogomanie. Esti la oras, sa ziceti "merci".Cei cu vile/ferme/tetenuri/afacei/masini de lux, pe care nu-i deranjeaza adresa din cartea de identitate, si-au inscris, de mult, progeniturile la "rural" ca sa mai ia ceva de la stat (ca doar iau, nu dau). Vesnicis s-a nadcut la tara, deci numai si numaila tara trebuie incurajati copiii, la oras NU, caci au deja prea multe, dracia naibii. Amar de copiii din Valu lui Trsian si etc, nu au nimic. Trebuie sa ia bani de cheltuit la oras, poate-poate se civilizeaza si ei, saracii.

Elev fe la oras
19 septembrie 2015
Burse elevi?????????

Cand voi primi primul leuț de la scoala, fara sa il dau inapoi pt fondul cladei/scolii, voi aprinde o lumanare pt onor celui care a avut aceasta initiativa si intelege ca si la oras sunt copii buni care trebuie incurajati

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3733 secunde