Este oficial! USL a ratat demiterea lui Traian Băsescu

1943
10
Este oficial! USL a ratat demiterea lui Traian Băsescu - traianbasescu-1343672248.jpg

Articole de la același autor

Deși au sperat din tot sufletul că poate, poate, după finalizarea numărării tutu-ror voturilor va fi îndeplinit cvorumul pentru validarea referendumului de duminică, useliștii nu vor în ruptul capului să accepte înfrângerea.
Faptul că Traian Băsescu se va întoarce la Cotroceni le dă deja fiori competitorilor politici, cu toate că șeful statului a îndemnat la calm și a considerat că problemele țării sunt prioritare pentru el și nu luptele politice ale celor de la USL.
Unul dintre cei mai "nervoși" oa-meni politici este fostul președinte Ion Iliescu, acum președinte de onoare al PSD care îl invită pe Traian Băsescu să-și dea demisia deoarece puțin peste opt milioane de români au fost de acord cu demiterea lui. Mai mult, el consideră că cei de la Curtea Constituțională Română (CCR) ar trebui să valideze referendumul deoarece votul celor opt milioane de români care au dorit demiterea șefului statului este suficient. Cu alte cuvinte, în opinia lui Iliescu, ceilalți români, adică aproximativ 10 milioane de cetățeni care nu s-au prezentat la vot pentru că nu au dorit acest lu-cru, nu contează pentru el. Totodată, se pare că pentru Iliescu nu contează nici faptul că judecătorii CCR au spus încă dinainte de organizare că pentru a fi validat, la referendum trebuie să se prezinte 50 plus 1 din cetățenii cu drept de vot.
Așadar, în cursul zilei de ieri, reprezentanții Biroului Electoral Central au anunțat oficial că doar 46,23% dintre alegătorii cu drept de vot s-au prezentat la vot la referendumul privind demiterea președintelui suspendat Traian Băsescu.
Dintre cei care s-au prezentat la urne, 87,52% s-au pronunțat pentru demiterea președintelui, iar 11,15% împotrivă. Astfel, din 8.455.336 de alegători care au votat s-au pronunțat pentru demiterea președintelui 7.400.508 votanți, iar 943.031 împotrivă. Totodată, 111.797 voturi au fost nule, adică 1,32%.
Prezența la vot, de 46,23%, este stabilită după centralizarea rezultatelor din 99,97% dintre secțiile de vota-re, a anunțat Biroul Electoral Central.
Astfel, conform președintelui BEC, Gabriela Bogasiu, au fost colectate datele din 18.544 secții de votare, dintr-un total de 18.548, iar numărul participanților la vot a fost de 8.455.336, dintr-un total de 18.288.757 persoane înscrise pe listele de alegători.
Conform BEC, mai sunt patru secții de votare în care nu s-au centralizat datele, dar rezultatele finale nu vor avea modificări semnificative. Voturile s-au centralizat în totalitate în 40 de județe și municipiul București, iar în județul Olt s-au centralizat datele din 373 de secții din 376, iar în străinătate mai sunt de colectat datele dintr-o singură secție de votare, din totalul de 306.
"Pentru că nu mai sunt așteptate modificări semnificative de la cele 0,3% secții care încă nu au transmis datele finale, nu vom mai prezenta alt comunicat în cursul zilei de luni. Următorul comunicat va fi prezentat publicului după întocmirea procesului-verbal final de centralizare a rezultatelor, cel mai probabil miercuri", a spus Gabriela Bogasiu.

Comentează știrea

MIHAI
31 iulie 2012
LUPTAM

TRAIAN BASESCU PRESEDINTELE ROMANIEI..Cei care nu am dezertata de pe frontul de razboi nu cred ca vom dori alianta cu dujmanul de moarte USL...Abia acum vom incepe lupta adevarata cu cancerul bolsevic..numit USL...ROMANI LUPTATI IN CONTINUARE sa starpim dumanul de la rasarit..

31 iulie 2012

mai nu sunt membru de partid si presedintele la fel dar nu e corect sa se joace unii pe banii nostri hai cu un referendum(mai ales in situatia financiara in care suntem ) acum ar trebui o lege si cum se tot pun taxe retroactive (avis taxa de prima inmatriculare cu anul 1997 ) cine initiaza un referendum si-l pierde sa suporte consecintele platind cheltuielice ce le implica un referendum si cu asta am scapa de tigania din romania ma refer la cea politica si antonescu si ai lui care mai ieri se pupau cu udmr-ul sa nu dea vina acum pe unguri ca nu sunt unguri ci cetateni romani de etnie maghiara unguri sunt in ungaria domnule interimar mai spui ca esti profesor si politician eu zic sa te apuci un pic de scoala politica pentru ca de catedre ai cam fugit si si domnule ponta daca ai facultatea de drept vreau sa-ti spun ca la matematica stai prost (ca si iliescu ) la voi 11 e mai mic decat 7 asa ca inapoi la clasa 1 acum inteleg dece ti-a fost greu sa alegi un bun ministru la educatie este drept ca basescu a facut greseli ca te-a pus pe tine prim ministru la ultimile alegeri parlamentare nu psd si nici pnl nu au iesit invingatori ci pdl ca va uniti dupa aceea este alta gasca in alta traista dar nu e vointa poporului asteptati pana la alegeri si vanati gresala (daca va fi ) si apoi pe ei .daca nu inca un mandat repetentie NU VA MAI JUCATI CU BANII ROMANILOR SI NICI NU MAI OBLIGATI POLITISTII SA AMENDEZE PENTRU ORICE (ei sunt sa previna nu doar sa amendeze ) si apoi ATI ZAPACIT LITORALUL CU CONTROALE SI AMENZI ( astia saracii fac ceva pt litoralul romanesc iar voi le dati in cap nu-i ajuatati ) scuze dar romanul nu e chiar asa de prost tine la gluma pana la un moment dat !!!!!!!!!!!

gina
31 iulie 2012
referendumul era iminent

In situatia de fata cand disensiunile au ajuns atat de mari intre parlament si presedinte ,intre membrii partidelor politice si intre clasele sociale ,intre generatii si profesii sociale ,referendumul trebuia facut neaparat Trebuia sa fie potolita aceasta ura si sa se ajunga la starea de liniste si normalitate ,de care romanii au nevoie si pe care o asteptam cu totii de atata timp . Uitati-va si voi ,numai aici in aceste comentarii, cata ura ,cata patima si cate cuvinte triviale ! Unii ,cand nu mai au forta argumentelor sale apeleaza la ceea ce mai urat si mai usor mod ,de a arunca cu cele mai urate cuvinte in celalalt ,numai ca are o parere diferita sau pt ca a fost la vot ??? Aceasta stare de normalitate ar fi fost posibila daca Base ,ar fi respectat regulile jocului ,adica sa nu boicoteze referendumul ,sa nu cheme ungurii in ajutor si sa nu foloseasca liste de votare din 2003 ,unde sunt trecuti si morti de 12 ani !!!. Deci si aici ca si alta data Base ,si-a facut propriile reguli ,semanand un haos si mai mare si cred ca aceasta nebunie va mai continua inca mult timp Costul referendumului ,nici nu il putem compara cu hotiile lui Base si al baietilor destepti ,fapt dovedit care nu mai are nevoie de comentarii . Apelez la acesti oameni ,sa fie rabdatori ca sa se dea rezultatul de catre Curtea Constitutionala ,pana atunci discutiile sunt de prisos

De cât timp va fi nevoie pentru a merge pe stradă fără teama că am putea fi atacați în orice moment de maidanezi? Deși întrebarea este pe buzele majorității constănțenilor, un răspuns clar s-ar părea că nu va fi dat prea curând.
31 iulie 2012
De cât timp va fi nevoie pentru a merge pe stradă fără teama că am putea fi atacați în orice moment de maidanezi? Deși întrebarea este pe buzele majorității constănțenilor, un răspuns clar s-ar părea că nu va fi dat prea curând.

De cât timp va fi nevoie pentru a merge pe stradă fără teama că am putea fi atacați în orice moment de maidanezi? Deși întrebarea este pe buzele majorității constănțenilor, un răspuns clar s-ar părea că nu va fi dat prea curând.

Ginel
31 iulie 2012
Gina esti demna de mila

Daca nu ai inteles nimic si esti intr-o regretabila eroare chiar iti meriti soarta ! Cum poti sa iei apararea unor comunisti care au calcat pe cadavre ?

Răspuns la: referendumul era iminent
Adăugat de : gina, 31 iulie 2012
In situatia de fata cand disensiunile au ajuns atat de mari intre parlament si presedinte ,intre membrii partidelor politice si intre clasele sociale...
Cititor
31 iulie 2012
Nedumerire

Inainte, pe prima pagina din Cuget Liber era un link extrem de util ptr. toata lumea care permitea accesul la anunturi. De citeva saptamini acest link nu mai exista. Am gasit pe Google "Cuget Liber Anunturi"; e vorba de o noua infatisare sau e vorba de un site care nu are nici o legatura cu Cuget Liber? Parerea mea e ca ar trebui reintrodus pe prima pagina link-ul ptr. anunturi deoarece sunt convins ca 95% din cititorii Cuget Liber cred ca nu se mai dau anunturi pe Cuget Liber. In cazul in care ma insel in vreo privinta, as dori sa mi se explice in citeva cuvinte.

Vali
31 iulie 2012
Teapa

Base contra USL? Doar atata s-a priceput? Nu e limpede ca e vorba de Base pentru el singur impotriva cetatenilor ,adica a ,,cetatenlor" cum pronunta el? In afara de furaciuni,hahaieli,umilirea tuturor, ce cacat a facut Base cel bun si PDL-ul cel competent?A,da...sa fim multumiti ca nu ne mitraliaza precum cretinul ala din Siria, asa cum probabil ca undeva in fundul mintii lui i-ar fi placut?

Pasnicul
31 iulie 2012
Mai avem de asteptat

Nu va grabiti, nu e nimic 'oficial' pana nu canta... primadona, adica CCR. Inca putem avea surprize, vezi anuntul de la INS cum ca nu am fi chiar 18 milioane de votanti...

yorick
31 iulie 2012
presedintele fantoma

CCR trebuie sa judece dupa realitatea prezenta a Romaniei conform ultimului referendum al populatiei si nu dupa datele manipulate de Boc de la referendumul din 2002 si oferite d-lui Rus care le astepta cu pliscul deschis !.Orice judecator de buna credinta care sesizeaza sau este sesizat ca exista mari discrepante intre conditiile cunoscute in care s-a petrecut un eveniment si conditiile reale si prezente trebuie sa dispuna imediat cunoasterea adevaratei stari de fapt si abea dupa aceea sa ia o decizie. La noi judecatorii CCR au fost gadilatzi mereu cu onoruri de catre suspendat iar nu mai mult cu 2 luni in urma,mirosind ceva,i-a decorat pe TOTI cu "Steaua Republicii" cea mai inalta distinctie a acestei tari ! Sa speram ca nu vor lua o decizie impotriva unei mari majoritati a romanilor si in ceasul al 12 lea patrandu-si verticalitatea vor da decizia corecta. PRESEDINTELE FANTOMA -acesta va fi numele lui Basescu suspendat daca va fi repus in functie fara nici o legitimitate prin validarea votului cu ajtorul mortilor din 2002 pana in prezent. Basescule sa le aprinzi la toti lumanari ptr.ca saracii de ei se rasucesc in mormant de "bucurie" ca si de ei te-ai folosit ! ( revenire la forma initiala )

anonim
1 august 2012
voturi

nu stiu de cate zile ar trebui pentru numararea voturilor dar cert ca domnul basescu va fi din nou presedinte a comis dumnealui cate va gafe dar asta e . domnilor vreau sa va pun o antrebare ce ati facut bun cand lati demis pe domnul basescu ati avut timp sa remediati greselile sau sa distrugeti mai rau tara nu cred ca puteti face nimic antrebatil pe domnul ponta cand a ajuns prim ministru nu a mai putut da bani la pensionari asa cum a spus ca va face cand va fi ministru interimar oameni buni santem mintiti de psd asa cum a facut si domnul iliescu cat de cat domnul basescu a adus romania pe linia de plutire dar si acum comunisti vor sa distruga tot cred ca democratia a cladit an acesti ani fara dsd la putere domnul iliescu ar trebui sa se retrega la ani lui si sa lase tiner sa faca ceva nu sa stea an spatele cat timp psd va avea o conducere de comunisti nu va avea rezultate chiar de sunt foarte buni sa ca domnule iliescu asculta poporul stai acasa si lasa cei ce sunt de competenta sa faca politica bravo domnule basescu.

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 31 Iulie 2012
Stire din Politică-Administrație : Chiru sare la gâtul lui Mazăre
Pagina a fost generata in 2.6112 secunde