Este oficial. Un nou ministru în cabinetul Dăncilă

208
Este oficial. Un nou ministru în cabinetul Dăncilă - originalimg685958855600-1551902517.jpg

Articole recomandate

Cancelaria Primului Ministru va avea în componență, pe lângă șeful acesteia, cu rang de ministru, mai mulți secretari de stat și consilieri de stat, precum și pe directorul de cabinet al premierului. În cadrul acestei structuri va funcționa și un consiliu științific, compus din 7 membri neremunerați, personalități reprezentative ale mediului academic, științific și neguvernamental. Cancelaria va avea atribuții în principal în domeniul comunicării și al relațiilor cu presa și în implementarea politicilor și stabilirea obiectivelor în domeniul relațiilor internaționale, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit unei decizii a premierului Viorica Dăncilă, publicată miercuri în Monitorul Oficial, Cancelaria Primului Ministru este condusă de șeful cancelariei, cu rang de ministru, iar în această structură își desfășoară activitatea unul sau mai mulți secretari de stat și consilieri de stat, precum și directorul de cabinet al premierului.

Cancelaria va avea trei atribuții principale.

Prima este cea de comunicare li relație cu presa, asigurând și coordonând "producerea integrată și unitară a mesajului public guvernamental" și "răspândirea informațiilor publice prin toate mijloacele de comunicare". În acest scop, va organiza conferințe de presă săptămânal sau ori de câte ori este nevoie. De asemenea, se va ocupa de acreditarea jurnaliștilor și va gestiona crizele de comunicare.

În al doilea rând, cancelaria va contribui, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe, la "implementarea politicilor și stabilirea obiectivelor în domeniul relațiilor internaționale, potrivit programului de guvernare și obligațiilor ce derivă din strategiile naționale și din instrumentele internaționale la care România este parte".

În acest sens, printre altele, cancelaria va menține legături cu ambasadele străine în România și cu organismele internaționale reprezentate în țară, "în scopul informării acestora, împreună cu MAE, asupra aspectelor care privesc domeniile de activitate a Guvernului".

Cea de a treia atribuție a cancelariei este de a asigura, împreună cu Secretariatul General al Guvernului, buna desfășurare a relației cu Parlamentul în domeniul de activitate.

Sursa: romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4716 secunde