Eroii sârbi, comemorați la Medgidia

187
Eroii sârbi, comemorați la Medgidia - eroiisarbi-1447248935.jpg

Articole de la același autor

Simbol al prieteniei dintre români și sârbi, Monumentul Eroilor Sârbi din Medgidia a fost, astăzi, locul unde au fost omagiați cei căzuți în luptele pentru eliberarea Dobrogei. Autoritățile locale, împreună cu garnizoana Medgidia, reprezentanți ai Ambasadei Republicii Serbia în România și ai Uniunii Sârbilor din România au fost prezenți la eveniment pentru a-și prezenta respectul față de eroii din Primul Război Mondial. Totodată, a fost ținută o slujbă religioasă de pomenire a celor trecuți în eternitate și s-au depus coroane de flori în memoria lor, la Monumentul Eroilor Sârbi din cimitirul ortodox Medgidia.
Cei prezenți au vorbit despre importanța istoriei și a păstrării ei în mintea și în inimile noastre, pentru că "cei care nu cunosc istoria, o pot repeta", după cum a declarat Goran Gvozdenovic, reprezentantul Ambasadei Republicii Serbia în România. Acesta s-a declarat extrem de încântat de tradiția cinstirii eroilor sârbi la Medgidia și de monumentul ridicat în cinstea eroilor, ca "simbol al prieteniei dintre sârbi și români". 
"Exemplul voluntarilor sârbi care au ajutat la eliberarea Dobrogei, curajul, voința și dedicarea de care au dat dovadă au fost extraordinare, motiv pentru care, an de an, la data de 11 noiembrie îi comemorăm pe cei care ne-au fost alături în luptă", a declarat primarul Marian Iordache.
Data de 11 noiembrie este marcată în calendar ca ziua în care ne aplecăm capul și îi cinstim pe eroii sârbi, care au luptat împreună cu românii împotriva atacurilor bulgare, la Pietreni, precum și la Bazargic sau Topraisar. În aceste lupte au căzut 18.868 oameni ai diviziei militare, 238 ofițeri și 8.727 soldați. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7089 secunde