Emoții pentru constănțeni. Consilierii locali hotărăsc azi dacă se va subvenționa căldura în aprilie

231
2
Emoții pentru constănțeni. Consilierii locali hotărăsc azi dacă se va subvenționa căldura în aprilie - sedintaconsiliullocal21-1429025935.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali municipali se reunesc, astăzi, în ședință extraordinară, pe ordinea de zi fiind mai multe proiecte, toate inițiate de viceprimarul Decebal Făgădău care, în lipsa edilului Radu Mazăre, are și atribuțiuni de primar.

În cadrul întâlnirii, aleșii locali vor lua în discuție proiectul ce vizează aprobarea modificării HCL nr. 181/2012 privind aprobarea contractării unei finanțări rambursabile interne în valoare de 68.000.000 lei. Totodată, ei vor trebui să aprobe proiectul de hotărâre privind acordul de parteneriat pentru organizarea evenimentului dedicat zilei de 8 aprilie sărbătoarea etniei romilor din România, eveniment care a avut loc săptămâna trecută. De departe, cel mai important proiect ce va fi discutat se referă la prețul gigacaloriei pe luna aprilie.

După cum se știe deja, prețul gigacaloriei a fost subvenționat de Primăria Constanța până la sfârșitul lunii martie, însă cei de la RADET furnizează chiar și în aceste zile căldură. Problema îi nemulțumește pe cei mai mulți constănțeni, mai ales în condițiile în care temperaturile de afară au tot crescut în ultima săptămână.

"Este inacceptabil. Afară sunt 20 de grade, iar caloriferele duduie de căldură. Nu știm de ce nu a fost oprită căldura de cei de la RADET. O să fie foarte rău cu plata pentru luna aprilie mai ales dacă cei de la primărie nu o vor mai subvenționa", a declarat unul dintre administratorii de bloc din Constanța.

Această îngrijorare a ajuns și la urechile viceprimarului Decebal Făgădău care a spus că va face tot ce este posibil pentru ca oamenii să nu se simtă împovărați.

"Eu nu mă pot antepronunța, însă vom analiza în ce măsură se mai poate subvenționa gigacaloria pentru luna aprilie. Devine din ce în ce mai presantă problema sub-venționării prețului gigacaloriei, astfel încât să nu fie o povară pentru familiile constănțene. Dacă la ședința Consiliului Local Municipal Constanța se va vota pentru subvenționarea unitară, constănțenii vor plăti și în aprilie 310 lei pentru o gigacalorie, în loc de 382 de lei cât este stabilit prin decizia Autorității Naționale pentru Reglementare în domeniul Energiei", a declarat Decebal Făgădău.

În consecință, pentru a găsi o soluție favorabilă, el a inițiat un proiect de hotărâre privind completarea HCL nr. 41/2015 privind aprobarea prețului local de facturare al ener-giei termice furnizată în municipiul Constan-ța pentru consumatorii non casnici modificată de HCL nr. 70/2015. De asemenea, Decebal Făgădău a mai inițiat un proiect de hotărâre privind aprobarea de ajutoare pentru încălzirea locuinței pentru luna aprilie 2015 pentru familiile și persoanele singure care se încălzesc cu energie termică furnizată în sistem centralizat, energie electrică sau butelii GPL pentru sobe.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla la ședința de astăzi și dacă aleșii locali vor fi de acord cu subvenționarea gigacaloriei și pentru luna aprilie.

Comentează știrea

Pintea
15 aprilie 2015
Opriti caldura

Prognoză meteo meteo ANM pt Dobrogea 15-04-2015 Temperatură maximă : 13 / 18 ºC Temperatură minimă : 7 / 10 ºC, Prognoză meteo 16-04-2015 Temperatură maximă : 16 / 24 ºC Temperatură minimă : 9 / 12 º. Prognoză meteo 17-04-2015 Temperatură maximă : 18 / 27 ºC Temperatură minimă : 11 / 14 ºC . Daca s-ar opri caldura am face economie la factura 50%.

Coma Indusa
15 aprilie 2015
Un lucru bine facut

Eu am o propunere:ANR-ul sa majoreze pretul gigacaloriei de la 382 lei la 10382 lei(asa,la vrajeala).Ponta se va da lovit in aripa.Liberalii protesteaza in parlament.Lumea e pe strada.Domnul Tralalache va trimite o scrisoare deschisa domnului Ponta(joc de glezne).Traiasca prietenia intre liberali si pesedei ! Ingrijorarea constantenilor sa ajunga și la urechile viceprimarului Decebal Făgădău care va declara că face tot ce este posibil pentru ca oamenii să nu se simtă împovărați. Spre iarna,Ponta si Fagadau gasesc o solutie salvatoare:Guvernul va suporta diferenta de la 10382 lei la 382 lei/gigacalorie.Uraa.... ! Traiasca Pesedeul ! Traiasca Ponta ! Decebal Fagadau scapa de depresie. Ecce Homo ! Fagadau primar,Fonta presedinte ! Iata un lucru bine facut.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5551 secunde