Eliminarea sporurilor, motiv de dispută între premier și liderii coaliției de guvernare

539
Eliminarea sporurilor, motiv de dispută între premier și liderii coaliției de guvernare - eliminaresporurionline-1613385602.jpg

Articole de la același autor

Subiectul legat de eliminarea sporurilor bugetarilor care nu sunt justificate de performanță pare că a trecut rapid la capitolul „discutate și uitate”. Coaliția de guvernare a decis să nu le taie pe repede înainte, prin Ordonanță de Urgență, înaintea adoptării bugetului, pentru că ar putea fi contestate la Curtea Constituțională. Va urma o analiză în Parlament, dar liderii coaliției de guvernare se feresc deocamdată să își asume public o decizie.
Potrivit informațiilor Digi24, au apărut păreri contradictorii între premier și președinții coaliției de guvernare în ceea ce privește eliminarea anumitor sporuri din sectorul public.
De la pupitrul Guvernului, Florin Cîțu le-a lansat o provocare indirectă liderilor politici și i-a anunțat că el este dispus să își asume reformele.
„Am venit public si am spus că nu susținem acele sporuri care sunt date pe tot felul de criterii, dar niciunul pe criterii de performanță. Știu că există un risc politic pentru premierul care își asumă așa ceva. Știu că în acest moment, foarte mulți lideri politici se dau la o parte, pentru că a face reformă e complicat, e nevoie de asumare și nu vrea nimeni să își asume acest lucru. Îmi asum eu, cu toate riscurile police, char dacă știu că și în PNL, unde eu activez ca vicepreședinte, va urma un Congres. Îmi asum acest risc și mai departe, indiferent de costul pe care s-ar putea să îl plătesc în acel Congres, pentru orice funcție aș candida”, a declarat sâmbătă premierul Florin Cîțu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.898 secunde