Ei sunt noii parlamentari de Constanța

3086
14
Ei sunt noii parlamentari de Constanța - parlamentare22-1355306151.jpg

Articole de la același autor

Biroul Electoral Central a tras linie alegerilor parlamentare de duminică și a prezentat, ieri, rezultatele finale. Astfel, la nivel central, Uniunea Social Liberală a obținut la Camera Deputaților 4.344.288 voturi, adică 58,63%, iar la Senat - 4.457.526 voturi, adică 60,10% dintre voturile valabil exprimate.


Alianța România Dreaptă a obținut la Camera Deputaților 1.223.189 voturi (16,50%), iar la Senat - 1.239.318 de voturi (16,70%). 
Partidul Poporului - Dan Diaconescu a obținut la Camera Deputaților 1.036.730 voturi (13,99%), iar la Senat - 1.086.822 voturi (14,65%). 


Uniunea Democrată Maghiară din România a obținut la Camera Deputaților 380.656 voturi (5,13%), iar la Senat - 388.528 voturi (5,23%). Așadar, toți acești patru competitori au trecut pragul electoral de 5% pentru a intra în Parlament. Potrivit reprezentanților BEC, prezența la vot a fost de 41,76%, adică au votat 7.694.180 de persoane, din totalul de 18.423.066 de persoane înscrise pe listele de alegători. 


Și în ceea ce privește județul Constanța, USL a câștigat detașat cele 14 colegii uninominale, 10 la Camera Deputaților și patru la Senat. Cu toate acestea, în urma redistribuirii mandatelor potrivit legii electorale, județul Constanța a mai primit încă șase mandate de parlamentari, ele fiind ocupate de reprezentanții cu cele mai multe voturi obținute, trei de la ARD și trei de la PP-DD.


Drept urmare, președintele PDL Constanța, Christian Gigi Chiru (15.369 voturi), a câștigat și el mandatul de senator în Colegiul 4. Totodată, Dănuț Culețu (8.644 voturi), de la Forța Civică, a câștigat mandatul de deputat în Colegiul 9, iar Florin Gheorghe (6.139 voturi), de la PDL, este deputat al Colegiului 10.


Și cei de la PP-DD Constanța se pot lăuda că, în urma redistribuirii, au doi deputați în Parlamentul României, mai exact, Andrei Răzvan Condurățeanu (6.657 voturi), pe Colegiul 3, și Mihai Tararache (6.120 voturi), pe Colegiul 1, dar și un senator: Marian Vasiliev (14.805 voturi), pe Colegiul 2.


Pe lângă cei 20 de parlamentari, județul Constanța mai are încă doi de la minorități, respectiv, Varol Amet, de la UDTTMR, și Iusein Ibram, de la UDTR. În concluzie, după ce tragem linie, județul Constanța va fi reprezentat în Parlamentul României de 22 de parlamentari, comparativ cu 16 câți au fost în legislatura trecută.


Astfel, câștigătorii acestor alegeri din județul Constanța la Camera Deputaților sunt: Gheorghe Dragomir (USL) și Mihai Tararache (PP-DD) pe Colegiul 1, Mihai Lupu (USL) pe Colegiul 2, Cristina Dumitrache (USL) și Andrei Răzvan Condurățeanu (PP-DD), pe Colegiul 3, Radu Babuș (USL) pe Colegiul 4, Victor Manea (USL) pe Colegiul 5, Eduard Martin (USL) pe Colegiul 6, Mircea Titus Dobre (USL) pe Colegiul 7, Manuela Mitrea (USL) pe Colegiul 8, Remus Cernea (USL) și Dănuț Culețu (ARD), ambii pe Colegiul 9, Mădălin Voicu (USL) și Florin Gheorghe (ARD) pe Colegiul 10. 


La Senat, în Colegiul 1 câștigător a fost desemnat Puiu Hașotti (USL), Colegiul 2 va avea doi senatori, respectiv, Nicolae Moga (USL) și Marian Vasiliev (PP-DD), Colegiul 3 Senat a fost câștigat de Alexandru Mazăre (USL), iar Colegiul 4 va avea doi senatori, respectiv, Mircea Banias (USL) și Christian Gigi Chiru (ARD). Marii perdanți ai acestor alegeri sunt deputatul Maria Stavrositu, care a obținut 9.071 voturi, adică un procent de 14,24 % pe Colegiul 4 Senat, deputatul Zanfir Iorguș, care a primit 4.432 de voturi, adică 18,14 %, și deputatul Constantin Chirilă, cu 3.017 voturi, respectiv, 15,51 %. 


Comentează știrea

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Intrebare
12 decembrie 2012
de ce s-a votat?

Imi spune si mie cineva ce s-a votata acum. Rocada hotilor?

radu b
12 decembrie 2012
De ce a vrut PDL uninominal mixt ????

Pentru ca dupa redistribuirea voturilor sa avem cu 100 de burtosi in plus in Parlamentul Romaniei de hranit, multumim Sulfina Barbu si compania :)

Hanibal
12 decembrie 2012
succesul pedelistilor

Pe dl Chirila l-a pedepsit Dumnezeu deoarece a ravnit la nevasta aproapelui,adica la functia de presedinte al organizatiei municipale PDL. detinuta de dna Stavrositu. Probabil ca,in marinimia sa,noul senator al melcilor,dl Gigel Chiru il va pune interimar pe Constantin,care a demostrat calitati deosebite in alegeri,nefiind ales,desi numai el stie cat a dat de baut alegatorilor nesimtiti si inconstienti.Situatia lui Banias este clara.S-a refugiat in biserica,de unde,potrivit traditiei,nu poti fi arestat.Asteptam de la dl Chiru,dat fijnd inteligenta si cultura sa,o serie de reforme care sa duca Romania pe noi trepte ale progresului si civilizatiei,asa cum a procedat si cu organizatia judeteana pe care a pus-o la pamant.Despre PDL Constanta ce sa mai zicem? Era pe cand nu s-a vazut,azi o vedem si nu e.

Hanibal
12 decembrie 2012
poporul vrea,poporul decide

S-au dus lupte crancene intre partide si coalitii cu scopul declarat de-a alege la conducerea statului pe cei mai prosti din sanul lor.Lupta a fost grea si selectia anevoioasa.S-au gasit prostii doriti si poporul,in aplauze si strigaturi de felicitare,i-a dus pe umeri,triumfal,spre parlament si guvern,desi o parte trebuia dusa direct la puscarie.Poporul a hotarat sa guvernze USL si asa va fi,deoarece poporul este VOX DEI adica vocea lui Iliescu.Vrea poporul sa fie condus de hoti si de incapabili?Foarte simplu.Voteaza USL si gata.Vrea poporul ca in loc de parlament cu 300 de locuri,unul de peste 500 ?S-a facut.A votat si a realizat.Tara are bani (imprumutati) ca sa plateasca trantorii care ne fecundeaza saracia.Nu sunt bani pentru profesori si medici.Cand si cum s-a transformat asa de repede acest popor de si-a calcat in picioare hotararea initiala?Sa fie din cauza lui Basescu? Nu credem.Cine a crezut,s-a fript.Dupa un efort de cca 22 de ani,partidele au reusit sa convinga poporul ca nu are nevoie de conducatori de talia lui Bratianu,Maniu si altii asemenea lor.Poporul vrea sa fie condus de Ponta –copy si Cacarau adusi de val in fruntea unei turme pestrite de politicianisti circari.In acest timp.Iliescu si Voiculescu isi freaca mainile fericiti si pregatesc MAREA AMINISTIE care va spala de jegul politic si de pacate pe toti aceia care fac parte din categoria Nastase si Voiculescu.Bravos natiune,halal sa ne fie.

profesorul de drept Nastase
12 decembrie 2012
pentru cei doi Radu

Dle Radu,Legea care a permis situatia care te indigneaza a fost facuta si votata in regimul Tariceanu.Ceva mai tarziu,PDL a determinat sa se faca unele schimbari,dar nu de fond,deoarece a constatat ca legea poate sa avantajeze si pe cei care nu au sanse.daca nu exista chestia cu redistribuirile,avand in vedere prevederile Legii electorale,in conditiile actuale cand USL a castigat in aproape toate judetele,trebuia sa avem peste 900 de parlametari.Oricum,nu trebuie sa ne mai mire nimic.Intrebarea este de ce i-am votat.

mihai
12 decembrie 2012
stavrositu

Dar unde a disparut scandalagioaica de Stavrositu ? Ca vad ca partidul ei, Constanta i-a dat un mareeeeee sut in fund !

sindbad
12 decembrie 2012
La al 'spelea Congres

La Constanta, desi suntem un pol al somajului, romanii n-au inteles sa vina la vot. Au venit in schimb, magraonii, plebea ademenita de promisiuni si pachete, cei presati de sefi din regiile autonome. Spalati pe creier de televiziuni, votul s-a dat direct pe sigla, nu a contat nici traseismul, jegul, penalul, sau incultura unor candidati.Cine sa se informeze si din alte surse, presa scrisa, bloguri, etc...? Prostimea a valorizat ce a vazut in fiecare zi la televizor. La Constanta, o sa continue sponsorizarea full a tiganimii in capoate flausate si putorilor din cartierul HC, linia RATC 44 mocca ptr colorati, plebei semi-analfabete...Masa de manevra si vot a USL.

mircea
12 decembrie 2012
RSS CONSTANTA

Flicitari ARDELENILOR care nu au votat cu rosiatici,noi dobrogeni sintem o masa mare de analfabeti si legumicultori lui mazariche au prostit in masa si au fost alesi pt a-si continua furtisagurile fara probleme ,vor desfinta DNA si ANI si nu mai au frica nici de DUMNEZEU,intradevar sintem in tara Republica Sovietica Socialista Constanta,condusa de puiul de secretar de partid radu stefan mazare,sa vedeti ce bine o sa o ducem in urmatori 4 ani.Tot inainte spre culmile hotiei,.

sindbad
12 decembrie 2012
Profilul votantului, analizat pe blog de directorii CURS si CCSB

Profilul votantului USL: femei, persoane cu virste de 61 de ani si peste, votanti cu nivel scazut de scolaritate (i.e., mai putin decit liceul), rezidenti in Muntenia, Moldova si Bucuresti. In exit poll-ul nostru nu am avut intrebari care sa ne permita distinctia dintre votantii PSD si cei ai PNL, PC sau UNPR. (Nu am inclus aceste intrebari datorita resurselor de timp si financiare limitate si mai ales datorita faptului ca am dorit sa evitam refuzurile pe un fundal general de suspiciune din partea respondentilor/votantilor.) Din sondajele anterioare in care am avut si intrebari referitoare la optiunile pe partide in cadrul USL, reiese clar faptul ca aceasta alianta politica este aidoma unui cuplu ciudat: ea, o batrina de la tara si el, un hipster care o arde prin Centrul Vechi. Mai exact, sustinatorii PSD sunt rezidenti in mediul rural, Moldova, Muntenia, persoane cu virste de 61 de ani si peste si cu un nivel de scolaritate redus, pensionari si alte persoane inactive, persoane cu venituri lunare sub medie. Sustinatorii PNL sunt tineri, rezidenti din mediul urban, absolventi de facutate si persoane cu venituri peste medie. Profilul votantului ARD: barbati si femei in egala masura, persoane cu virste cuprinse intre 31 si 60 de ani, absolventi de liceu si facultate din mediul urban si cu precadere din Bucuresti (tratat ca o regiune distincta in schemele de esantionare). Profilul votantilor PP-DD: tineri (sub 30 de ani) dar si virstnici (61 de ani si peste), persoane cu nivel de scolaritate scazut, rezidenti in mediul rural si in Muntenia (sudul tarii). Este deosebit de interesanta categoria tinerilor care voteaza cu PP-DD-ul si ar merita o analiza separata si mult mai complexa decit mi-am propus aici si decit mi-o permit datele acestui exit poll.

Mitica
12 decembrie 2012
URAAAAAAAA!!!!!!

Vedeti ca s-au creat locuri de munca???????? NEINCREZATORILOR!!!!!!!!

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4456 secunde