Eforie va deveni un imens șantier. Încep lucrările de introducere a rețelei de gaze

369
Eforie va deveni un imens șantier. Încep lucrările de introducere  a rețelei de gaze - primarulbrailoiureteagazeeforie-1448303210.jpg

Articole de la același autor

Veste bună pentru locuitorii din Eforie după ce, ieri, reprezentanții primăriei au dat startul lucrărilor pentru rețeaua locală de gaze naturale.

Acțiunea face parte din proiectul "înființare distribuție gaze naturale în orașul Eforie - rețea de distribuție și branșamente media presiune pentru ali-mentarea cu gaze naturale a localităților Eforie Nord și Eforie Sud - județul Constanța".

În consecință, ieri, în prezența companiei care va asigura furnizarea de gaze naturale în Eforie, a constructorilor și a companiilor de utilități, primarul Ion Ovidiu Brăiloiu a predat amplasamentul și a inaugurat lucrările în Eforie Nord, în zona Steaua de Mare, punctul de intrare a rețelei de gaze naturale în orașul Eforie.

Printre altele, edilul a spus că lucrările se vor desfășura în conformitate cu graficul stabilit prin autorizația de construire nr.119/2014. În Eforie Nord lucrările vor înainta în paralel pe zona faleză - Bd. Tudor Vladimirescu și către Bulevardul Traian, iar pentru Eforie Sud prioritară este traversarea magistralei către zona Bulevardul Republicii.

"Proiectul de introducere a gazelor naturale în Eforie a fost unul dificil, pentru că nu s-au găsit soluții tehnice, acceptate de către Agenția Națională de Reglementare în domeniul Energiei, pentru ca rețeaua magistrală să traverseze canalul Dunăre - Marea Neagră în condiții de siguranță deplină. Din acest motiv, deși Primăria Eforie a făcut foarte multe demersuri, din punct de vedere tehnic nu s-a putut avansa decât în momentul realizării podului nou peste canalul Dunăre - Marea Neagră", a declarat primarul Ion Ovidiu Brăiloiu.

Conform proiectului, Primăria Eforie va asigura lucrările de terasament, de pregătire a terenului pentru introducerea conductelor, în timp ce operatorul de gaze naturale va asigura infrastructura tehnică necesară pentru înființarea rețelei. Totodată, pe măsură ce lucrările înaintează, Primăria va asigura refacerea sistemului rutier afectat de lucrări, precum și trotuarele din toate zonele afectate.

"Investiția este una de mare importanță pentru toți cetățenii și agenții economici din Eforie, care va duce la dezvoltarea orașului nostru și chiar la diversificarea ofertei turistice. În același timp, pentru Primărie este un efort financiar deosebit și majoritatea fondurilor pentru investiții vor fi dirijate către lucrările pentru rețeaua de gaze naturale. Dar suntem pregătiți pentru această situație și toate investițiile majore vor fi finanțate prin fonduri europene, pentru ca, în paralel, să putem asigura continuitatea lucrărilor pentru rețeaua de gaze", a mai spus edilul Brăiloiu.

Totodată, el a mai precizat că lucrările demarate se vor desfășura în conformitate cu contractul 10.060 / 2014, între Primăria orașului Eforie și SC Congaz SA Constanța și după ce au fost emise toate aprobările, avizările și punctele de vedere legale de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.275 secunde