Educarea și dezvoltarea copiilor, în atenția femeilor din PDL

1396
Organizația Județeană de Femei a Partidului Democrat Liberal Constanța a organizat, zilele trecute, un eveniment ce a avut drept temă "Rolul părinților în educarea și dezvoltarea copiilor".
Organizatoarele acțiunii au fost Constanța Moldovan, Cristina Ignat, Jeana Poltarac, membre în Biroul Permanent Județean al PDL, cu sprijinul președintei Organizației de Femei a PDL Constanța, Elena Ivănescu.
Tema abordată a fost dezbătută, prezentată și concepută de psihologii Angelica Mărgean și Fănica Darie și a fost adresată unui public numeros, prezenți fiind membri și simpatizanți PDL din județul Constanța. Participanții au primit buletine informative în care psihologul clinician Fănica Darie a prezentat stilurile parentale și modele eficiente și neeficiente de comunicare cu copiii.
Evenimentul a avut drept țintă importanța implicării ambilor părinți în creșterea și educarea copiilor.
Potrivit psihologilor, primii doi ani de viață ai unui copil sunt critici din punct de vedere al dezvoltării sale. Acest fapt face deosebit de importantă calitatea interacțiunii cu copilul a părinților și a persoanelor care participă la îngrijirea și educarea lui. În acest sens, specialiștii susțin că, atât pentru o femeie, cât și pentru un bărbat, un copil în familie înseamnă o schimbare care poate uneori să fie percepută ca o sursă majoră de stres, dacă nu există resursele emoționale și financiare pentru a-i face față.
"E dovedit prin studii de specialitate că acel copil care beneficiază de atenția ambilor părinți va dezvolta mai târziu mai puține stări de anxietate, reușind să se adapteze altfel vieții într-un mod mult mai pozitiv și mai bun. Copilul trebuie să beneficieze de atenția ambilor părinți, el fiind responsabilitatea celor doi în egală măsură. Dacă, până acum, bărbații nu se implicau foarte mult în creșterea copiilor, în prezent, tații își preiau deja rolul pe care îl au în familie", susțin psihologii care au conceput tema abordată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6357 secunde