EDITORIAL / Viorele, tu știi de ce ai pierdut?

4573
10
EDITORIAL / Viorele, tu știi de ce ai pierdut? - 1-1416214513.jpg

Articole de la același autor

Viorele, românii nu sunt un popor de tâmpiți. Asta e prima lecție pe care trebuie s-o înveți din ceea ce s-a întâmplat aseară. Și să știi că nici retardați nu sunt. Nici aici, nici în diaspora. România e vie, după cum bine ți-a prezis scripcarul personal Tudor Gheorghe. E vie, Viorele! România trăiește. Și nu prin sticla de ulei și găleata PSD pe care le-ai aruncat bunică-mii în curte peste gard cu un maldăr de pliante cu moaca ta. Le-ai irosit degeaba deoarece fii-su ăla mai mic, muncitor în Germania, i-a povestit cum l-ai umilit în urmă cu două săptămâni și cum ai făcut-o și ieri. România trăiește prin oameni care nu ți-au permis, cu obrăznicia specifică-ți, să le zdrobești și ultima fărâmă de demnitate.


Viorele, în toată nebunia asta, trebuie însă să recunosc că ai avut și dreptate. Ai reușit să-i unești pe români. Împotriva ta. Împotriva a tot ceea ce reprezinți tu. Niciodată, din 1989 și până acum, românii nu au fost mai îndârjiți, mai vehemenți. Și știi care e paradoxul? Cu cât tu nu vroiai să îi lași să voteze, cu atât ei erau mai mulți care votau, care strigau în stradă, la Munchen, la Londra, Paris, Roma, că votul nu e o lozincă. De asta cred că te-ai convins acum și tu.

Viorele, ai avut totul la picioare. Televiziuni, aparatul guvernamental, bani la discreție din vistieria țării, o imensă mașinărie de partid, trei sferturi din clasa politică croită să te facă pe tine șef de stat. Până și Dumnezeu, prin popi, sfinți și călugări, a lucrat pentru tine. Însă nu ți-au fost de ajuns. Erai atât de lacom, avid de putere, vroiai cu atâta ardoare să scapi de fantoma Geoană -2009 care mai bântuie încă PSD, încât ai confiscat votul românilor pe care tu îi simțeai potrivnici. Viorele, asta nu înseamnă democrație, asta nu te face deloc un bun român. Iar românii au ieșit în stradă. Și ți-au tras-o!


Făceai paradă cu vârsta ta, cu tinerețea, cu entuziasmul tău. Atunci de ce ai fugit de tineri, de cei din generația mea, a ta? Te-ai refugiat cu elefanții din PSD în munți cu babele și moșii, în praful sărăciei din Moldova și Oltenia, pentru a le flutura sărmanilor cupoane de pensii și iconițe pe sub nas. Cine ți-a făcut campania, tinere? Iliescu? Ai auzit de facebook, social media, on line? Nu se vede. Însă te înțeleg de ce ai fugit de noi. E greu să ne privești în ochi și să ne minți. Nu că ai avea vreo jenă. Doamne ferește! Dar ai fi fost scuipat între ochi, ți-ai fi luat șuturi în fund. Așa că mai bine ai inaugurat cămine culturale, ai văruit biserici și ai pupat babe. Asta era România pe care tu vroiai să o unești?

Din disperarea ta, nefondată după sondaje și rezultatele din primul tur, ai mai făcut o greșeală capitală. Colegul tău de partid Dâncu te-a avertizat. Este vorba despre alianțe electorale nefirești. Ai vrut voturile tuturor, dar nu ai luat nimic. Ai vrut să-i pui pe unguri la masa prieteniei cu Vadim, ai vrut voturile oropsițililor lui Dan Diaconescu, ai vrut să reînființezi USL cu liberalii reșapați ai lui Tăriceanu. Viorele, voturile nu se negociază ca la piață. Românii nu sunt roboței setați să voteze după cum le spun indivizii de mai sus. Dovada a stat la vot.


Este clar însă că Iohannis nu are mari merite în ecuația asta. Ți-a stat în cale, ți-a ținut piept o seară, două, trei, a contat mai puțin. Însă a știut să rostogolească o problemă pe care tu păreai că nu o înțelegi. Dreptul constituțional al românilor de a fi liberi pentru a-și alege președintele. Mai făceai 100 de secții după turul 1, mai încasai 50.000 de voturi în abdomen, dar dezamorsai bomba. Și acum erai președinte.

Aceste alegeri nu sunt victoria lui Iohannis cât sunt înfrângerea ta. Iar tăcerea din Kisellef părea că te-a făcut să înțelegi că românii ți-au arătat ușa. Vom vedea, însă.



Comentează știrea

felicitari
17 noiembrie 2014
Excelent articol!

ati surprins esenta a ceea ce s-a intamplat

gogu
17 noiembrie 2014
strategie psd

parca mai stim pe cineva cu inaugurare de cămine culturale, văruit biserici și pupat babele... suna cunoscut, nu? trebuie sa scapam si de el...

zoro
17 noiembrie 2014
sunt socat

Aun asemenea reportaj, un asemenea adevar, o asemenea profunzime si AICI ? La Cuget Liber ? Nu stiu cine esti dar d-le Cosmin Zaporojan, azi ai aprecierea mea, ai avut coloana vertebrala si ai gandit liber. Iti sta bine si miroase a schimbare, tine-o tot asa si nu lasa pe nimeni sa doboare acest spirit. Bravo !

Hyberg
17 noiembrie 2014
Rusinos de descalificant

Nu stiu ce te face sa uzezi aiurea tastatura, dar sesizes nesimtirea cu care te referi la Bardul national Tudor Gheorghe. "Scripcarul personal" .O obraznicie de putsoi needucat si fara urma de cultura, alimentat de ura catre Ponta si de infima incitatie financiara pentru care iti prostituezi numele dat de taica-tu.Sau poate destul de consistentsa pentru a eradica si anihila bunul simt pe care presupun ca ti l-au predat in vreo 7 ani parintii. Tinere, esti un rebut nedemn de a te da drept ROMAN si a comenta orice despre Romania!

geo
17 noiembrie 2014
pt hyberg

Bardul T Ghe a dezamagit o tara intreaga iar cuvintele acestui tanar exprima nemultumirea noastra, a tuturor!!! Fiecare e liber sa se exprime, unii o fac mai bine decat noi si de aceea ii citim cu mare drag iar ei isi castiga existenta prin expunerea unor puncte de vedere sau a unor realitati pe care multi o refuzam. Nu e vina nimanui k simbolul folcorului romanesc a ales sa sustjna un mincinos!!! Bravo dle Cosmin Zaporojan! Va citesc cu mare drag de fiecare data si va admir curajul si curatetea expunerilor dvs!

vasea
17 noiembrie 2014
pe cand la Constant?

Astept alegerile din Cta si sper ca orasul se va lepada De Mazare ,alegerile prezidentiale sa nu fie un caz izolat in care alegatorul mai degraba a spus nu stilului mincinos de a guverna decat admiratia fata de Iohannis.Berete,costum nazist,fetite duse la vot ,pomeni,santaj,lipsa de interes pentru oras,eu zic ca sunt argumente destule!

Kara
17 noiembrie 2014
Bravo!

Bravo pentru articol! Scurt si la obiect! Ati surprins pe scurt ce este in sufletul nostru! Doamne ajuta asa schimbare sa fie si la Constanta!! Mazare - du-teee!! In Madagascar!

alegator
17 noiembrie 2014
eu cu cine votez /////????

VA M-AI ADUCETI AMINTE DE EMIL CONSTANTINESCU ,,ACELEASI STEAGURI ACELEASI CINTECE PATRIOTICE ACELASI ENTUZIASM DUPA ALEGERI ,,,REZULTATUL ---TEAPA ,VA DORESC DIN SUFLET SUCCES CU IOHANIS

Pietrone
17 noiembrie 2014
Linistea din toiul furtunii.

PSD a pierdut ... inca o data! Daca de trei ori au pierdut din cauza acelorasi bube si nu si-au schimbat modul de lucru, fara indoiala ca la alegerile parlamentare vor fi mai inversunati. Imparteau pedepse si amnistii in functie de simpatiile electorale. Vezi discursurile lui Ponta si ale camarilei in campanie. Problema si buba ramane. Parlamentul este majoritar PSD compus din executanti. Iohanis poate fi suspendat si daca sta la semafor o secunda mai mult decat trebuie. Legea amnistiei, va fi retrasa ca sa fie introdusa sub o alta formulare. Presa mercenara care executa la comanda orice ramane. In mentalul colectiv, daca mergi cu mijloacele de transport in comun vei auzi si tineri si batrani spunand ca Voiculescu, Nastase, nu sunt vinovati si nu trebuiau sa faca puscarie pentru ca asa au auzit ei la tv in ciuda deciziilor definitive si irevocabile pe baza legilor votate si de PSD. Basescu este tapul ispasitor in continuare. Mercenarii care voteaza de cate ori li se cere oriunde li se cere raman, indiferent de ce decizii s-au luat. Semnaturile in dreptul mortilor inca se mai pot da la alegerile viitoare. Sa speram in mai bine. Dar Iohanis sta in fata unei armate de blindate cu munitie pe teava cu soldati cu degetul pe tragaci. Va reusi sa faca ceva sau va urca in primul blindat si ne va face cu mana?

un lautar simplu
19 noiembrie 2014
@ Hyberg

ba char asa este cum zice ziaristul. Tudor Gheorghe este un las, fara simt moral, de aceeasi micime cu altii cativa culturnici care au adus laude desantate conducatorului iubit, au reciat au cantat si au dus numele Domnului in pustiu. Si nici nu este una asa mare artist. Este ceva demnitate in legatura cu el, da nu la el, ci la tatal lui. Cu atat mai nedemn este trubadurul, ca avea de unde sa invete cu varf si indesat demnitatea, dar a deprins nemernicia comunista.

Articole pe aceeași temă

Luni, 17 Noiembrie 2014
Stire din Politică-Administrație : Demisii în PSD Constanța
Luni, 17 Noiembrie 2014
Stire din Politică-Administrație : IOHANNIS, PREȘEDINTE!
Pagina a fost generata in 1.4228 secunde