Edilul din Ovidiu, George Scupra, a obținut finanțare pentru două parcuri de agrement. Pe când și la Constanța?

1373
4

Articole de la același autor

În timp ce în alte localități ca, de exemplu, Constanța, locuitorii se plâng că se distrug parcurile, cei din orașul Ovidiu vor mai avea încă două parcuri, după ce primarul George Scupra a obținut finanțare pentru realizarea acestor obiective de agrement. 


Recent, edilul a semnat contractul de finanțare pentru proiectul "Zona de relaxare și agrement în orașul Ovidiu", Cod SMIS 113016, încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management pentru POR, proiect ce constă în realizarea a două parcuri de agrement în orașul Ovidiu. 


"Primul parc se află situat pe malul lacului Siutghiol, în vecinătatea insulei Ovidiu, cu o suprafață de 3.742,00 mp și va face legătura între Debarcader și Parc Faleza Lac. Facilitățile oferite locuitorilor prin amenajarea acestuia vor consta într-un perete de escaladare, pentru copii și adulți, ce va avea lungimea desfășurată de 15,35 metri și înălțimea variabilă până la maximum 4,00 metri, precum și un amfiteatru natural realizat din amenajări ale pantei naturale a terenului cu șase gradene de odihnă și spații de circulație. De asemenea, vor exista plase de relaxare deasupra apei, iar mobilierul urban va cuprinde bănci cu și fără mânere, care să permită apropierea cărucioarelor pentru copii sau a celor rulante, coșuri de gunoi cu trei compartimente, cișmele și țâșnitori de apă potabilă", a spus primarul George Scupra. 


El a adăugat că, în plus, va exista un sistem de irigație, inclusiv stație de pompare realizată îngropat. Totodată, parcul va beneficia de un sistem de iluminat, unul de supraveghere video, precum și de o zonă de panouri fotovoltaice care asigură cantitatea de energie necesară consumurilor estimate pentru iluminat. 


Al doilea parc se află pe terenul amplasat în zona de-a lungul canalului pluvial, dintre cartierele Sat Vacanță și Ovidiu Sud, de la Drumul Național DN2A până la Lacul Siutghiol. Acesta se întinde pe o suprafață de 2.832 mp și va cuprinde mai multe puncte de interes și funcțiuni. Astfel, va fi amenajat un labirint de vegetație, un loc de recreere pentru copii și adulți, spațiu de odihnă și relaxare ce va cuprinde băncile și vegetația de ambianță care creează alveole și pergole de umbră pentru locurile de odihnă. Va mai fi amenajată o peluză, iar mobilierul urban o să cuprindă bănci, coșuri de gunoi, cișmele sau țâșnitori de apă potabilă, dar și un sistem de irigație, inclusiv stația de pompare realizată îngropat, precum și sisteme de iluminat și supraveghere video.


Edilul George Scupra a mai declarat că valoarea totală a proiectului este de 6.425.304,96 lei, iar valoarea cofinanțării eligibile a orașului Ovidiu este de 112.735,32 lei. În ceea ce privește perioada de implementare a proiectului ce vizează cele două parcuri, aceasta este până la data de 30 aprilie 2020.


Comentează știrea

Nazi
10 mai 2018
Opinie

Propun sa se faca parcuri pe blocuri imaginativa daca noile blocuri de pe Lapusneanu ar fi unite si deasupra s-ar construi parcuri sau strazi.

Liviu Chilian
10 mai 2018
GATA S-A TERMINAT

Nu meritati sa beneficiati de experienta si invataturile mele , cititori ingrati , va plangeti de comentariile pe care le fac eu , GATA , m-am hoatarat , imi mut comentariile mele inteligente si pertinente la REPLICA.

Ha
10 mai 2018
Pe la pastele cailor

😅😅😅😅😅😅😅

unul
10 mai 2018
la asta ma gandeam si eu

Da, este un termen realist in contextul actual !

Răspuns la: Pe la pastele cailor
Adăugat de : Ha, 10 mai 2018
😅😅😅😅😅😅😅

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0308 secunde