Edilul Decebal Făgădău: "Testarea dascălilor va fi decontată de primărie"

614
Edilul Decebal Făgădău:

Articole de la același autor

Primăria Constanța va deconta contravaloarea testelor realizate de cadrele didactice, pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2. Anunțul a fost făcut ieri de primarul Decebal Făgădău, care susține că a alocat bani și pentru achiziția de măști, sume ce pot fi obținute de directorii de unități de învățământ pe bază de solicitare.

"Testarea dascălilor pentru coronavirus va fi decontată de primărie. Vreau să știe toți profesorii că au permanent sprijinul meu iar siguranța lor este prioritară. Anul acesta, am propus în ultima ședință de Consiliu Local un amendament prin care am acordat cinci milioane de lei pentru deschiderea școlii în siguranță. Banii aceștia vor merge, cu prioritate, pe baza cererilor pe care le fac toate școlile. În Constanța, avem 69 de unități școlare cu personalitate juridică și 30 fără personalitate juridică, adică sunt structuri ale școlii mamă", a precizat Decebal Făgădău.

Potrivit acestuia, testarea cadrelor didactice nu este obligatorie, ci doar cele care vor dori. "Indiferent dacă se testează în sistemul public ori privat, tot ceea ce trebuie să facă directorii unităților școlare este să ne solicite acest lucru. În secunda doi, vor primi banii. Prioritară este testarea dascălilor. În învățământul public avem aproape 3000 de dascăli", a anunțat edilul.

De asemenea, sunt alocați bani pentru achiziția de măști de protecție, pentru cadrele didactice și elevi. "Avem peste 40.000 de copii și avem nevoie de cinci măști pe zi sau de măști care se pot refolosi. Decizia o vor lua cadrele didactice și părinții. Directorul face cerere și noi dăm banii", a spus din nou Decebal Făgădău.

În ce privește materialele igienico-sanitare, primarul spune că deocamdată nu a primit decât 10 cereri de la directori, deoarece mare parte s-au aprovizionat deja din iarnă. În plus, vor fi continuate acțiunile de digitalizare a unităților de învățământ. "Portarea către online acolo unde, în funcție de scenariu, se va hotărî acest lucru. În fiecare clasă ne dorim să avem câte un echipament pentru transmisia online. Primăria decontează din luna martie deja abonamente pentru diferite platforme, în funcție de ce a ales fiecare școală. Noi nu am impus nimic nimănui!", a mai adăugat Decebal Făgădău.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3493 secunde