Edilul Decebal Făgădău a semnat autorizația de construire a unui nou cimitir musulman

1254
Edilul Decebal Făgădău a semnat autorizația de construire a unui nou cimitir musulman - decebalfagadau1-1588346471.jpg

Articole de la același autor

Un nou cimitir musulman va fi amenajat, în municipiul Constanța, la ieșirea spre localitatea Valu lui Traian. Muftiatul Cultului Musulman a solicitat avizele pentru noul cimitir după ce, în cel vechi, de pe strada Corbului au fost epuizate locurile disponibile și s-a supraaglomerat foarte mult în ultimii ani.

Drept urmare, Primăria Municipiului Constanța a emis, joi, 30 aprilie, Autorizația de Construcție cu nr. 701 pentru construire cimitir musulman, beneficiar fiind Muftiatul Cultului Musulman. Autorizația este valabilă timp de 12 luni.

"De ceva vreme nu mai erau locuri în cimitirul musulman, iar această problemă frământă comunitatea. Municipiul Constanța a pus la dispoziție un teren, iar Muftiatul Cultului Musulman din România a făcut toate demersurile legale pentru a construi un nou cimitir, precum măsurători, avize, aprobări, dezbateri, PUZ, proiect tehnic. Într-adevăr, a durat destul de mult, dar așa se construiește orice lucru sănătos și trainic. Am semnat autorizația de construire pentru noul cimitir musulman și mă bucur să aduc această veste chiar în Luna Sfântă Ramazan", a anunțat primarul Decebal Făgădău.

Amplasamentul are o suprafață totală de 35.000 mp și se află în proprietatea municipiului Constanța, atribuit în folosință Muftiatului, încă din anul 2002. Potrivit proiectului, pe terenul respectiv vor fi peste 12.400 de metri pătrați de spații verzi. În plus, se intenționează construirea unui imobil cu un etaj, o clădire ce va funcționa ca și capelă mortuară. Vor fi amenajate alei de circulație carosabilă de incintă, dar și alei pietonale. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5037 secunde