Edilii PSD constănțeni, împărțiți între Diaconescu, Năstase, Mitrea și Geoană

2085
Edilii PSD constănțeni, împărțiți între Diaconescu, Năstase, Mitrea și Geoană - 99e30f7397f051b882943a65c240e2b6.jpg

Articole de la același autor

În așteptarea Congresului PSD din 20 februarie, unii primari social-democrați constănțeni s-au decis deja asupra candidatului pe care îl vor susține la șefia partidului, în timp ce alții, nehotărâți, preferă să meargă pe mâna conducerii județene.

Președintele PSD, Mircea Geoană, președintele Consiliului Național al PSD, Adrian Năstase, vice-președintele PSD Cristian Diaconescu și senatorul Miron Mitrea au anunțat că vor candida la președinția PSD. Cu toate acestea, președintele de onoare al Partidului Social Democrat, Ion Iliescu, a declarat că mai pot apărea candidați la președinția partidului chiar și în timpul congresului.

Discuții interne
Primarul comunei Amzacea, Constantin Radu, s-a ferit să vorbească despre candidații înscriși până acum în cursa pentru șefia formațiunii. "Întâi trebuie să stau să discut și eu cu colegii mei, să ne strângem în interiorul partidului și apoi ne vom putea pronunța. Am preferințele mele personale, dar nu vreau să le spun acum pentru că apoi se interpretează…" a declarat primarul. În schimb, el a susținut că va fi o competiție foarte strânsă între Năstase, Geoană și Mitrea.
Eugen Dumitru, primarul comunei Cuza Vodă, a declarat că nu are nicio preferință, dar își dorește ca partidul să nu se destrame. "Nu știu cine are cele mai mari șanse, dar este bine ca acolo să fie Diaconescu, Năstase, Ponta și Dragnea. Aceasta să fie echipa. Ar avea loc și Geoană pentru că este o capacitate", a completat el.
În plus, primarul a ținut să își exprime nemulțumirea față de taberele care s-au creat și față de modul în care s-a implicat Marian Vanghelie în stabilirea delegațiilor ce vor participa la congres.
Aceeași reacție a avut-o și Gheorghe Cenușă, primarul comunei Dumbrăveni, când a venit vorba despre formarea delegațiilor județene. "Nu cred că împărțirea pe județe este corectă. S-a făcut după 1001 criterii. Trebuia să fie în funcție de numărul de membri al organizației, să se stabilească un procent și apoi să se tragă linie", a replicat el. Nici el nu are preferințe pentru un candidat sau altul, dar va sprijini, în cele din urmă, propunerea conducerii județene.

Pro Diaconescu
Foarte deschis asupra acestui subiect a fost primarul comunei Gârliciu, Constantin Cimpoiașu. "Eu sunt un susținător al lui Diaconescu", a început el. "Este nevoie ca partidul să se înnoiască, este nevoie de lideri noi, să scăpăm de ultimele relicve comuniste", a declarat Cimpoiașu. În opinia sa, din echipa lui Diaconescu ar trebui să facă parte Victor Ponta și Adrian Năstase.
"Mitrea este sindicalist și nu va putea fi un bun președinte niciodată", a spus cu sinceritate primarul. "Domnul Geoană a avut cinci partide în spate la alegerile prezidențiale și nu a reușit să câștige. Ar trebui să își dea demisia de onoare", a mai argumentat el.

Pro Năstase
Primarul comunei Pantelimon, Vasile Neicu, și-ar dori ca Adrian Năstase să devină președintele PSD. "Este foarte pregătit. Și Geoană este pregătit, dar Năstase nu se pierde și are replică", este de părere Neicu. "Diaconescu, pentru a fi șef de partid, nu ar trebui să fie atât de intelectual, iar Mitrea nu cred că are susținere să ajungă președintele partidului", a mai afirmat primarul.

Președinte cu "sânge"
Primarul orașului Eforie, Ovidiu Brăiloiu, s-a declarat sceptic în privința apariției unor candidaturi-surpriză. Totodată, el a menționat că actualii candidați au șanse egale, însă va trebui să se țină cont de câteva criterii precum statutul fiecărui social-democrat și rezultatele obținute în anii anteriori.
"Probabil toată lumea așteaptă acum să vină o persoană care să aducă partidul la guvernare. Trebuie să fie un om cu un trecut curat, cu un «cazier curat» dacă putem spune așa, un om căruia nu i se pot imputa foarte multe lucruri din trecut. Trebuie să vină cineva care să știe ce înseamnă stânga și poate duce partidul spre centru-stânga", a explicat Brăiloiu. "Dacă ar putea veni o persoană care să fie o combinație între Diaconescu, Mitrea și Năstase ar fi foarte bine", a adăugat el.
"Mitrea și Năstase sunt oameni politici cu experiență, iar Diaconescu are o imagine foarte bună, o imagine de diplomat. Însă nu știu dacă soluția unui diplomat este cea mai bună pentru PSD", a mai spus el. "Ne trebuie un președinte cu «sânge»", a încheiat Ovidiu Brăiloiu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5751 secunde