E oficial! Clădirile neîngrijite ale Constanței vor fi supraimpozitate

558
1
E oficial! Clădirile neîngrijite ale Constanței vor fi supraimpozitate - sedintacl-1493305591.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali din Constanța s-au reunit, ieri, de la ora 12.00, în sala "Remus Opreanu" din cadrul Palatului Administrativ, în cadrul ședinței ordinare a lunii aprilie. Pe ordinea de zi, s-au aflat 54 de proiecte de hotărâri, lista fiind, ulterior, suplimentată cu alte patru proiecte. 


În cadrul întâlnirii, aleșii au votat ca Nicolae Bogdan Niță, Cristian Fuior și Aristide Cătălin Dumitrache să facă parte din Consiliul de Administrație al RATC, aceștia urmând să primească o indemnizație lunară în valoare de 2.497 lei. Cei trei menționați mai sus vor deveni administratori provizorii în CA, pentru o perioadă de patru luni, cu posibilitatea prelungirii, din motive temeinice, până la șase luni. 


Un alt proiect care a trecut de votul aleșilor este cel care prevedea comple-tarea Consiliului de Administrație de la RADET. Drept urmare, Eden Mamut, Răducu Popescu, Vasile Cacioianu și Liviu Dorel Popa au fost aleși pentru a face parte din CA al RADET. Mandatele vor fi încheiate pe o perioadă de patru luni, cu posibilitatea prelungirii până la șase luni. Pe perioada mandatului, cei patru vor primi, fiecare, câte o indem-nizație lunară brută în valoare de 4.562 lei. 


Pe de altă parte, în ceea ce privește Consiliul de Administrație de la RAEDPP, acesta se va micșora de la șapte la cinci membri, după ce doi dintre ei, Liviu Dan Bleau și Florian Alexandru Ilie, și-au dat demisiile. 


În altă ordine de idei, 23 de proiecte aflate pe ordinea de zi de ieri și inițiate de primarul Decebal Făgădău făceau referire la supraimpozitarea unor clădiri, majorări cuprinse între 300 și 500%. 


Edilul a propus să se ia această măsură după ce constănțenii care dețin în acte aceste clădiri nu s-au mai preocupat de starea lor și astfel au ajuns niște ruine care pun viața oamenilor în pericol sau sunt pline de bălării. 


Din cele 23 de proiecte, unul a fost retras la începutul ședinței. Este vorba despre proiectul ce făcea referire la clădirea situată pe strada Oleg Danovski nr. 17, clădire ce aparține lui Gheorghe Godi. În acest context, primarul Con-stanței, Decebal Făgădău, a explicat că a primit o informare de la SPIT și clădirea respectivă este înregistrată ca și clădire istorică, pentru care impozitul este zero. În consecință, supraimpozitarea nu se poate aplica. 


Pe de altă parte, un alt proiect care a fost retras de pe ordinea de zi făcea referire la aprobarea unor tarife pentru închirierea unui număr de două spații administrative pentru desfășurarea activității unor compartimente din cadrul Primăriei Municipiului Constanța. 
Totodată, proiectul ce viza acordarea dreptului de uz de servitute în favoarea E-Distribuție Dobrogea SA asupra unor terenuri situate în Constanța, pentru racordarea la rețeaua electrică de interes public, a fost retras, urmând să fie reintrodus pe ordinea de zi a ședinței viitoare.


Comentează știrea

Papu
28 aprilie 2017
Funcție de șpăgar

Cine stabilește când o clădire e neîngrijită ? Bineânțeles un inspector al primăriei. Mamă, mamă să vezi ce șpăgi se vor da !

Pagina a fost generata in 0.6714 secunde