Duel politic între PSD și PNL, la Constanța, pe tema căldurii de la iarnă

1096
Duel politic între PSD și PNL, la Constanța, pe tema căldurii de la iarnă - psdsipnl-1565823630.jpg

Articole de la același autor

Organizația Municipală a Partidului Social Democrat Constanța condamnă votul prin care consilierii liberali ar fi determinat pierderea sumei de 65 de milioane de euro, fonduri europene, de către orașul nostru. 


În opinia social-democraților, cu acești bani, sistemul de termoficare ar fi fost complet modernizat, fapt care ar fi condus la diminuarea substanțială a costului gigacaloriei. 


Proiectul supus, miercuri, la vot în ședința extraordinară a Consiliului Local viza aprobarea cumpărării rețelei de transport primar de la Electrocentrale Constanța, societate a Ministerului Energiei aflată în insolvență, cu suma de două milioane de lei, pentru a putea accesa proiecte cu fonduri structurale în valoare de 65 de milioane de euro. 


"Avem termen până la sfârșitul lunii septembrie să depunem un proiect pentru accesarea fondurilor europene în vederea redimensionării și modernizării rețelei de transport a agentului termic. Important este să generăm soluții pentru comunitate, nu doar discuții sterile. Astăzi, liberalii, pentru că nu au votat acest proiect, ne pun în pericol căldura pentru sezonul rece, penalizează constănțenii, pentru că au intrat în campanie electorală. Sunt extrem de dezamăgit de modul în care consilierii locali PNL înțeleg să facă politică, în batjocură față de constănțeni. Voi reveni cu acest proiect pe ordinea de zi și voi invita la ședința Consiliului Local președinții de asociații de proprietari, să vedem dacă lor le convine să pierdem 65 de milioane de euro. Este incredibil ce au reușit să facă liberalii astăzi: să ne facă să pierdem bani europeni și să fim amenințați că vom sta în frig la iarnă!", a declarat primarul Constanței, Decebal Făgădău, președintele Organizației Municipale a PSD Constanța. 
În plus, el a adăugat că PSD Constanța remarcă ipocrizia Partidului Național Liberal care, în discursul electoral, reclamă lipsa atragerii de fonduri europene, în realitate, ei fiind cei care blochează proiectele majore care vizează dezvoltarea durabilă a municipiului. 


PNL acuză că proiectul conține doar intenția primarului 
De partea cealaltă, liberalii constănțeni îl acuză pe primarul Constanței că își face treaba de mântuială, dar acuză Partidul Național Liberal de rea-voință. 
"Făgădău este supărat pentru că liberalii nu au votat proiectul de hotărâre inițiat de el, care prevede aprobarea cumpărării rețelei de transport a energiei termice de la Electrocentrale Constanța SA. 


Ce uită Decebal Făgădău să spună este că acest proiect de hotărâre introdus ad-hoc pe ordinea suplimentară a ședinței extraordinare a Consiliului Local Constanța conține doar intenția primarului de preluare printr-o opțiune de cumpărare a rețelei de termoficare. Problema rețelei termice a Constanței este una gravă și este permanent pe agenda Organizației Județene PNL și de aceea nu putem vota un proiect care nu conține o expertiză tehnică din care să reiasă stadiul rețelei și nivelul de erodare", a declarat deputatul Bogdan Huțucă, președintele Organizației Județene a PNL Constanța. 


El a mai precizat că Decebal Făgădău "a uitat" să scrie în proiectul de hotărâre care este scopul achiziționării rețelei termice și finanțarea din fonduri guvernamentale sau europene. 


"În mod superficial, primarul a fluturat în fața consilierilor o fițuică ce nu avea absolut niciun fel de susținere. Îl somăm public pe Decebal Făgădău să refacă rapid acest proiect de hotărâre care să conțină o expertiză tehnică și să își asume reabilitarea rețelei termice pe care are de gând să o cumpere din fonduri europene", a mai spus Bogdan Huțucă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6532 secunde