Dreptul de vot se exercită numai în localitatea în care alegătorul își are domiciliul

566
1
Dreptul de vot se exercită numai în localitatea în care alegătorul își are domiciliul - vot-1338293701.jpg
Dreptul de vot se exercită numai în comuna, orașul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care alegătorul își are domiciliul, conform actului de identitate, au precizat reprezentanții Biroului Electoral Central.

De asemenea, alegătorii pot vota și în unitatea administrativ-teritorială unde și-au stabilit reședința, cu cel puțin trei luni înaintea datei alegerilor.

Alegătorii vor vota la aceeași secție de votare pentru toate cele patru funcții: primar și consilier local, președinte al consiliului județean și consilier județean, respectiv pentru Consiliul General al Municipiului București și pentru primarul general al municipiului București.

Potrivit BEC, cetățenii care nu se află în circumscripția electorală comunală/orășenească/municipală de domiciliu sau de reședință, dar se află în circumscripția electorală județeană sau a Municipiului București, nu pot vota numai pentru candidatul la funcția de președinte al Consiliului Județean și la funcția de consilier județean, respectiv pentru Consiliul General al Municipiului București și pentru primarul general al municipiului București, la o altă secție de votare decât cea la care sunt arondați. 

Comentează știrea

Fonduri UE
29 mai 2012
Fonduri UE

Acum e momentul: In 2012 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul: fondurieuropenenerambursabile.ro

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2781 secunde