Doliu în Parlamentul European. Dacian Cioloș: Sunt șocat!

Vineri, 30 Aprilie 2021, 15:04
395
Eurodeputatul olandez Hans van Baalen, preşedintele partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE), a murit la vârsta de 60 de ani, după o boală scurtă. Baalen fusese diagnosticat recent cu cancer și era internat într-un spital din Rotterdam. Potrivit unui prieten, starea lui de sănătate s-a deteriorat rapid în ultimele săptămâni, relatează Antena3. 


În 2009, Van Baalen s-a mutat la Bruxelles, unde a devenit membru al Parlamentului European. Acesta era specializat în probleme de securitate, apărare şi afaceri externe. Începând din 2015, el a fost președintele partidului ALDE, Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa.


Van Baalen a fost numit Cavaler al Ordinului Oranje-Nassau în noiembrie. El și-a primit panglica de la fostul președinte al Camerei pentru mulți ani în care a fost membru în Cameră și în Parlamentul European și pentru președinția sa a ALDE. Baalen a considerat premierul ca fiind o mare onoare, scrie netherlandsnewslive.com. Van Baalen era o figură importantă a formaţiunii de centru-dreapta VVD (Partidul popular pentru libertate şi democraţie) al premierului olandez Mark Rutte. Dacian Cioloș a declarat că este șocat de moartea fulgerătoare a deputatului și și-a arătat regretul pe o rețea socială. 


”Șocat de trecerea tragică în neființă a lui Hans van Baalen. Gândurile mele sunt cu soția, fiul, familia și prietenii lui. Întreaga familie liberală îi va simți lipsa”. Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2269 secunde