DNA cere începerea urmăririi penale împotriva lui Titus Corlățean în dosarul Diaspora

100
DNA cere începerea urmăririi penale împotriva lui Titus Corlățean în dosarul Diaspora - corlatean-1463418745.jpg
Procurorii DNA au cerut, ieri, Senatului României încuviințarea începerii urmăririi penale pentru abuz în serviciu și împiedicarea drepturilor electorale față de Titus Corlățean, în dosarul Diaspora.

Cererea DNA pentru încuviințarea începerii urmăririi penale a fostului ministru Titus Corlățean a ajuns ieri la Senat, urmând ca președintele să se consulte cu membrii Biroului Permanent pentru convocarea unei ședințe a acestui for.

"Cu puțin timp în urmă, la cabinetul Președintelui Senatului a sosit referatul oficial al DNA, prin care se solicită încuviințarea urmăririi penale a senatorului Titus Corlățean, fost ministru de Externe. (…) În vederea inițierii acestei proceduri, Președintele Senatului îi va contacta telefonic pe membrii Biroului Permanent, pentru a programa de comun acord o ședință a acestui for în condițiile asigurării cvorumului necesar", a anunțat Andrei Alexandru, purtător de cuvânt al Președintelui Senatului, prin intermediul unui comunicat de presă.

După convocarea Biroului Permanent al Senatului, Comisia juridică va primi un termen pentru întocmirea unui raport pe baza referatului DNA, urmând ca votul să fie dat în plenul Senatului.

Direcția Națională Anticorupție a cerut Senatului României încuviințarea începerii urmăririi penale pe numele lui Titus Corlățean, fost ministru al Afacerilor Externe, pentru fapte de abuz în serviciu și împiedicarea drepturilor electorale, pe care le-ar fi comis îndeplinind funcția ministerială.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2863 secunde