Dispută în CJC pe banii acordați primarilor. Horia Țuțuianu pierde teren în fața PNL și PMP

660

Articole de la același autor

Președintele Horia Țuțuianu a convocat Consiliul Județean Constanța în ședință extraordinară, astăzi, în sala "Remus Opreanu" din cadrul Palatului Administrativ - Consiliul Județean Constanța.


Pe ordinea de zi se află: 


1. Proiect de hotărâre privind încetarea calității de consilier județean a doamnei Lebidov Steluța și redobândirea calității de consilier județean a domnului Banias Emil Sorin.
Inițiator: Președinte – Țuțuianu Marius Horia


2. Proiect de hotărâre privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a unor sume din cote defalcate din impozitul pe venit în anul 2020 pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare pe care unitățile administrativ-teritoriale din județ, în mod justificat, nu le pot finanța din veniturile proprii, inclusiv din impozitul pe venit repartizat și din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.
Inițiator: Președinte – Țuțuianu Marius Horia


3. Proiect de hotărâre privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din T.V.A. pe anul 2020, pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale.
Inițiator: Președinte – Țuțuianu Marius Horia


4. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării Bugetului de venituri și cheltuieli și a Listei obiectivelor de investiții ale Județului Constanța, pe anul 2020.
Inițiator: Președinte – Țuțuianu Marius Horia


5. Proiect de hotărâre privind aprobarea Caietului de obiective elaborat în vederea organizării concursului de proiecte de management pentru Centrul Cultural Județean Constanța "Teodor T. Burada".
Inițiator: Președinte – Țuțuianu Marius Horia


6. Proiect de hotărâre privind aprobarea Comisiei pentru concursul de proiecte de management la Centrul Cultural Județean Constanța "Teodor T. Burada".
Inițiator: Președinte – Țuțuianu Marius Horia








La ședință sunt prezenți 36 de aleși județeni. Încă de la începutul ședinței s-a stabilit ca proiectele de la pct.4 și pct. 5 să fie retrase urmând ca acestea să fie discutate și votate la următoarea ședință ordinară.


 În ceea ce privește repartizarea banilor pe unități-administrative (vezi foto), liberalii au atras atenția că proiectele inițiate de președintele CJC Horia Țuțuianu nu sunt mulțumitoare pentru ei, în sensul că sumele repartizate nu relevă realitatea. În acest sens, consilierii județeni au propus ca aceste proiecte să fie refăcute. Și, ca o dovadă, că PSD și, implicit președintele PSD Horia Țuțuianu, pierd majoritatea în Consiliul Județean, demersului propus de PNL s-a alăturat și PMP.
Aleșii județeni au luat o pauză de aproximativ 30 de minute, însă, din păcate, pentru primarii care așteprau banii de la CJC, nu s-a ajuns la nicio înțelegere.


La final, proiectele au fost retrase de pe ordinea de zi, președintele CJC Horia Țuțuianu declarând ședința închisă.  






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8445 secunde