Liberalul George Muhscină:

"Disprețul pentru bolnavii de cancer devine emblema orașului Constanța"

372
1

Articole de la același autor

După ce mass-media locală a sesizat că singurul centru de îngrijiri paliative pentru bolnavii de cancer din Constanța și-a închis porțile, liderii politici de pe plan local au început să reacționeze. 


Legat de acest subiect, în cursul zilei de ieri, președintele Organizației Municipale Constanța a Partidului Național Liberal, consilierul județean George Muhscină, a lansat un apel la solidaritate cu bolnavii de cancer din Constanța, care trec prin clipe cumplite ca urmare a nepăsării autorităților. 


"Nu putem rămâne nepăsători la nevoile unor pacienți grav bolnavi a căror singură vină este că trăiesc în Constanța. După ce pacienții bolnavi de cancer au fost «goniți» din Constanța, în ultimii aproape doi ani, ca urmare a încetării activității Secției de Radioterapie, în prezent aflăm cu stupoare că singurul centru de îngrijire paliativă își închide porțile din motive legislative!", a declarat purtătorul de cuvânt al PNL Constanța, George Muhscină și, totodată, consilier județean. 


"Suntem hotărâți să inițiem, la nivelul Filialei PNL Constanța, toate acțiunile posibile pentru a stopa această nedreptate prin care trec constănțenii loviți de cumplita boală. Interpelăm Ministerul Sănătății și trimitem adrese către DSP. În paralel, explorăm posibilitatea ca, la nivelul Consiliului Județean Constanța, să preluăm în administrare Casa Soarelui și terenul aferent pentru a asigura continuarea funcționării fundației. Nu se poate acționa atât de inuman. Autoritățile și-au făcut un veritabil scut din birocrație, în spatele căruia se ascund de cele mai fundamentale responsabilități", a explicat George Muhscină.


"Situația în care se află astăzi bolnavii de cancer din Constanța devine emblematică și descrie perfect disprețul autorităților constănțene față de cetățeni", a mai spus George Muhscină. 


Rămâne de văzut ce vor rezolva liberalii și dacă nu cumva sunt simple vorbe.


Reamintim că, la începutul acestei luni, singurul Centru de Îngrijiri Paliative "Casa Soarelui" din Constanța și-a închis porțile, urmând ca bolnavii de cancer în stare terminală, care erau îngrijiți acolo, să fie internați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța (SCJU). 


Pe de altă parte, medicii oncologi spun că nu este normal ca bolnavii de cancer în fază terminală să fie tratați alături de pacienții internați la secția de oncologie.


"Una înseamnă tratamentul celor care au șanse la viață și alta îngrijirile acordate celor aflați în stadii terminale. Noi suntem oncologi, nu medici de îngrijiri paliative", a spus unul dintre oncologii constănțeni.


Comentează știrea

rex
21 septembrie 2017
Lichelele!

Daca nici asta nun este lichelism, adica sa fii in turma imoputita a hidosului urat mirositor, seful clanului =smenarescu-, acum in turma nazistului si sa vb de altii ca nu au facut nimic nu se numeste altfel decat LICHELISM!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6287 secunde