Ministrul Cristian David:

"Diaspora Estival creează premisele organizării unui congres mondial al românilor de pretutindeni"

57

Articole de la același autor

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, susține că evenimentul "Diaspora Estival", organizat în perioada 19-25 august, la Mangalia, cu scopul consolidării legăturilor dintre românii care trăiesc în străinătate și țara de origine, creează premisele organizării primului congres mondial al românilor de pretutindeni. 
"Ceea ce începem astăzi este un proces de construcție comunitară cu un obiectiv foarte clar și precis, crearea premiselor de organizare a primului congres mondial al românilor de pretutindeni. Putem să facem, prin aceste etape succesive, pașii necesari pentru a asigura un congres bine organizat și reprezentativ pe care toți românii de afară să îl susțină, de jos în sus, ca element de organizare și de reprezentare", a declarat Cristian David, la deschiderea manifestării de la Mangalia. 
Demnitarul consideră că reuniuni similare celei de pe litoral ar trebui să se organizeze și în perioada sărbătorilor de iarnă, când mulți dintre românii din afara granițelor se întorc acasă. 
În cadrul "Diaspora Estival", pe lângă dezbaterile și seminariile pe diferite teme, vor fi analizate problemele pe care le au românii din afara țării, încercându-se găsirea de soluții în acest sens. 
Proiectul "Diaspora Estival" este organizat de Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Turism, Camera de Comerț a României, Muzeul Satului "Dimitrie Gusti", Muzeul Țăranului Român, Centrul Național pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Consiliul Județean Constanța și Primăria Mangalia. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4334 secunde