Diana Șoșoacă, sancționată de conducerea Senatului pentru că a încălcat „demnitatea funcției”

235
Diana Șoșoacă, sancționată de conducerea Senatului pentru că a încălcat „demnitatea funcției” - njfmytewzmuwn2m2mtzkmtzkmgi3yzm5-1619438451.jpg
Biroul Permanent al Senatului a sancționat-o pe Diana Șoșoacă cu avertisment scris în urma raportului depus de Comisia Juridică privind „abaterile de la deontologia parlamentară”. Raportul a fost făcut în urma sesizării grupului PNL, relatează Digi24.


„Majoritatea membrilor Comisiei au apreciat și susținut prin votul lor favorabil că faptele doamnei senator Iovanovici – Șoșoacă astfel cum au fost analizate în cuprinsul prezentului raport, se subscriu abaterilor disciplinare (...) prin conduita ofensatoare, comportamentul inadecvat și utilizarea termenilor injurioși și ofensatori în cadrul Senatului, Doamna senator Iovanovici-Șoșoacă încalcă deontologia parlamentară, normele de conduită, demnitatea funcției și solemnitatea activităților parlamentare desfășurate în plenul Senatului”, se arată în raportul depus la Biroul Permanent al Senatului.


Potrivit documentului, „Comisia a apreciat că, încă de la începutul mandatului, conduita doamnei senator Diana Iovanovici-Șoșoacă nu a fost una care să onoreze demnitatea funcției, cu toate responsabilitățile care îi incumbă în calitate de reprezentant ales al poporului”. În sprijinul acestei acuzații, sunt prezentate extrase din stenogramele mai multor ședința ale Senatului.


„Membrii Comisiei au identificat în cuprinsul stenogramelor ședințelor Senatului apeluri repetate adresate de președintele de ședință doamnei senator Iovanovici-Șoșoacă pentru a purta o mască de protecție corespunzătoare pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2, iar domnia sa nu a dat curs solicitării folosind argumente negaționiste față de fenomenul pandemic și minimalizând rolul măsurilor de protecție sanitară adoptate de autorități pentru protejarea sănătății cetățenilor”, se mai arată în raport.


De altfel, Diana Șoșoacă a fost invitată la discuțiile din Comisie pentru a-și exprima un punct de vedere, însă nu a vrut să poarte o mască de protecție conformă și a făcut scandal. Aceasta a intrat cu forța în sala unde nu a fost primită pentru că nu respecta normele.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6436 secunde