Diana Șoșoacă răspunde acuzațiilor din Parlament: ”Sancțiunea deschide calea unei dictaturi”

127
Diana Șoșoacă răspunde acuzațiilor din Parlament: ”Sancțiunea deschide calea unei dictaturi” - dianasosoacainterzisainsenat-1619616329.jpg
Diana Șoșoacă răspunde acuzațiilor care i-au fost aduse de colegii din Parlament. Senatoarea e revoltată de decizia Biroului Permanent al Senatului, de a o sancționa cu un avertisment scris. ”Sancțiunea deschide calea unei dictaturi”, spune Diana Șoșoacă, după ce parlamentarii au hotărât să îi ia dreptul de a mai reprezenta Senatul pentru trei luni, în urma constatării unor abateri de la regulamentul intern. Diana Șoșoacă răspunde acuzațiilor primite din partea colegilor senatori. Aceștia au trimis o sesizare în care atrag atenția asupra comportamentului și limbajului senatoarei. 


"E pentru prima oară în istoria României post-decembriste când unui senator i se atrage atenția cu privire la opinii politice. Ce s-a întâmplat în cazul meu e un precedent periculos. Această sancțiune raportat la declarații și opinii politice, pentru că încalcă dispoziții constituționale, deschide calea unei dictaturi", spune Diana Șoșoacă.


Răspunsul Dianei Șoșoacă vine după ce, în urmă cu două zile, Biroul Permanent al Senatului, a decis să o sancționeze cu un avertisment scris. Președintele Comisiei Juridice, Iulia Scântei, a anunțat că au fost constate 5 abateri de la prevederile regulamentului care justifică aplicarea acestei sancțiuni.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5721 secunde