Diaconu, achitat pentru conflict de interese

101
Diaconu, achitat pentru conflict de interese - mirceadiaconu45k600x4511-1417159172.jpg

Articole de la același autor

Europarlamentarul Mircea Diaconu a fost achitat definitiv în dosarul în care este acuzat de conflict de interese, dar acesta va trebui să plătească o amendă administrativă de 1.000 de lei, în urma deciziei instanței supreme, care a menținut hotărârea de la Curtea de Apel București.

Potrivit Mediafax, Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a respins, ca nefondate, atât apelul Parchetului Curții de Apel București, cât și pe cel al lui Mircea Diaconu și a menținut astfel sentința din 13 martie a Curții de Apel București.

Decizia luată joi de instanța supreme este definitivă.

La ultimul termen de judecată de la ICCJ, procurorul a cerut aplicarea legii penale mai favorabile, dar și ca Diaconu să fie amendat. Motivele pentru care procurorul a cerut acest lucru au fost faptul că europarlamentarul nu și-a favorizat soția, dar și cariera "remarcabilă" a lui Mircea Diaconu.

În 13 martie, Mircea Diaconu a fost achitat în dosarul de conflict de interese, de Curtea de Apel București, care a dispus ca el să plătească o amendă administrativă de 1.000 de lei. Decizia de achitare a fost atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție care a dat decizia definitivă.

În noiembrie 2012, Mircea Diaconu, atunci senator PNL, a fost trimis în judecată pentru cinci fapte de conflict de interese. Dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție, instanța competentă să judece parlamentari.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3693 secunde