Editorial

Deschidem școlile, dar în loc de dascăli vaccinăm politicieni

1796
Deschidem școlile, dar în loc de dascăli vaccinăm politicieni - editorial-1611861121.jpg
Școlile se vor redeschide, cel mai probabil, pe 8 februarie. Indiferent de semnale, de previziuni și opiniile specialiștilor privind evoluția pandemiei, Guvernul nu va rata ocazia de a defila cu un asemenea succes, ce ar face invidios orice stat civilizat din această lume. Marea Britanie, Germania, Austria, Franța, Italia, Olanda, Belgia, toate anunță măsuri drastice, inclusiv închiderea granițelor. Doar noi deschidem restaurantele, barurile, magazinele și în curând școlile. Noi suntem în altă lume...

Datele furnizate zilnic de autorități arată că virusul este istorie la români și că victoria autorităților asupra bolii este incontestabilă. Din păcate, cifrele ascund adevărul, iar raportările maschează elegant pericolul care pândește.

Deschiderea școlilor ar fi putut să fie sustenabilă dacă până în data de 8 februarie toate cadrele didactice și personalul auxiliar ar fi fost vaccinate cel puțin cu doza 1, iar educatorii și învățătorii obligatoriu și cu doza de rapel. Dar acest lucru nu s-a întâmplat. Din contră, chiar și puținul personal din educație care a apucat să se programeze pentru vaccin până în 8 februarie a fost devansat cu cel puțin o lună. Ei nu sunt la fel de esențiali precum politicienii, guvernanții, care au pozat curajoși cu seringa în brand.

Să readuci în clase sute de mii de copii, cu dascăli complet descoperiți în fața bolii este un atentat direct la sănătatea și viața acestora, dar și a elevilor și familiilor lor.

Presiunile politice, calculele reci și pragmatice din sediile partidelor, dorința guvernanților de a îndulci realitatea pentru a mai muta atenția de la pensii, salarii și problemele financiare nu trebuie să primeze sănătății populației. Toată lumea își dorește reluarea cursurilor în școli, dar nu cu orice preț, mai ales cu prețul sănătății și vieții. Ministrul Educației ar fi trebuit să facă toate demersurile pentru ca toți angajații din grădinițe, școli, licee și universități să fie imunizați cu prioritate, dar nu a făcut asta. Ba din contră...

Redeschiderea claselor nu trebuie să fie doar o victorie de etapă pentru ca peste 2 săptămâni să le reînchidem cu alte sute de profesori bolnavi și focare în familiile elevilor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5257 secunde